NM Langdistanse (31.08.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vatnestrøm
Disiplin: langdistanse
Distanse: 15.82 km
Tid: 111:09
Gj.sn. HR: 156
Maksimum HR: 172
Går ut sent i startfeltet og vet det kan komme spreke folk bakfra.
1. Kurs mot gul myr, havner enda et hakk lenger til venstre enn forventet og får ikke helt taket på ting. Tar meg tid til et godt kartstopp, men har likevel ikke full kontroll. Taper vel 20-30s.
2. Bra. Føler det går sakte hele veien, men strekktiden er godkjent. Slår Hansi med 5s.
3-5: Bra parti. Godt fornøyd med at jeg også har god strekktid ned til 5. Løper helt jevnt med Hansi på alle strekkene.
6. Bestemte meg for veivalget mens jeg trasket i motbakke til 2. post. Svakt høyre er kanskje 40s bedre. 8s bak Hansi. Rett før myra er det et fælt område med einerkratt, og jeg får en pinne i leggen. Tror det bare er et kutt og løper videre. Myra i bunn har veldig høye tuer. I følge Hans Gunnar burde jeg skjønt det, siden slik er det "alltid" med gule flate myrer med snirklete bekker på sørlandet. Eirik LB kommer ovenfra inn i posten, og får heldigvis en liten sving - slik at jeg klarer å få ryggen hans.
7. Biter meg halvhjerta fast i ryggen til Eirik, men holder på å miste han ned første bakken. Han løper litt for mye ned, og jeg tetter luka billig. Trodde posten skulle være på kolla over skrenten, så gir noen meter inn i posten.
8. Ut fra posten løper jeg opp i ryggen til Eirik, og samtidig kommer Sander Arntzen (som ender med sølv) bakfra. Løper litt med dem, men nå begynner leggen å bli såpass kjip at jeg bestemmer meg for å ta en titt. Drar ned sokken og ser enden av en liten kvist. Prøver å dra den ut med neglen, men dytter nok bare litt lenger inn. Løper litt videre, men er plagsomt. Tar et lenger stopp og prøver å pirke ut med sikkerhetsnål. Får ikke til, men åpner såret litt og det fjerner litt trykk som gjør at jeg bestemmer meg for å løpe videre. Ser det er drikke og potensielt hjelp å få på 10. post. Inn i 8 kommer Magne D.
9. Løper delvis på ryggen til Magne til 9, men har grei kontroll selv. Får ikke taket på småkollene før posten, og ser heller ikke hvor Magne løper ned. Får 1 min bom.
10. Greit, men ligger litt for langt ned i siste lia. Får hjelp av postmannskapet og han ene som er der finner frem en kniv og bruker ca 2 sek på å fjerne kvisten - en tynn sak på ca 2 cm. Deilig å få den ut. Tar meg god tid til drikke og å se på veivalget til 11.
11. Ned venstre er litt bedre. Gjennomfører min variant greit, skulle kanskje holdt meg på den lille stien litt lenger.
12. Har fått opp farta igjen og tar bra veivalg. Kanskje noen sekund bedre å løpe traktorveien helt til toppen. I myra på toppen var det deilig tråkk.
13. Bra, men går på tryne rett før posten. Slår kneet og banner. Trenger en liten pause så drikker nok en kopp mer enn jeg ellers ville gjort.
14. Går ned i første dal litt tidlig, så blir ekstra høyde. Kommer sammen med Elias og Jørgen ned bakken. Slenger meg på.
15. Ser at retningen er god, men ser lite på kartet. I rygg på Jørgen som henger på Elias.
16. Mister Elias og Jørgen ned bakken ut av posten. Gjennomfører greit.
17-mål: Prøver å holde trykket, men er litt umotivert siden jeg vet jeg har stått en del stille underveis. Holder på å gå på en bom til sistepost, trodde av en eller annen grunn den skulle være et hakk høyere opp. Anna klarer å motivere meg til å spurte siste halvdel av innspurten - det var bra, for da ender jeg med å slå Nils Tveite med 3s, vi var likt på sistepost.

Godt fornøyd med formen og pers i NM lang. Kunne kanskje kommet inn topp 20 uten pinne i leggen. Lå på 17. plass på 7. post, og kunne nok holdt følge meg Eirik LB en stund til.
Vis kommentarer (0)
 
NM Langdistanse (31.08.2023) NM Langdistanse (31.08.2023)