Tiomila 2022 3.etp NSK 2 (07.05.2022)
Kategori: Konkurranse
Etappe: 3
Distanse: 14.19 km
Tid: 87:08
Gj.sn. HR: 175
Maksimum HR: 184
Fin løping av både Ove og Gaute før meg, så går ut som nr 50.

S-2: Enkel 1.post og ganske trygg på venstreveivalget til 2.post. Fortsatt litt usikker på hva som skjedde inn i 2.post, men hoppet ned en skrent som jeg ikke helt klarte å lokalisere på kartet. Det satt meg litt ut og jeg antok at det var skrentstupet som ligger i ringkanten på den nest sørligste 2.posten (stein). Drar derfor bortover lia og etter hvert ned til stien. Skjønner ikke hvor jeg er på stien, men ser etter hvert myra og steinen med post. Ryker 2 min. Må ha vært skrenten nesten på toppen jeg hoppet ned. Rart jeg ikke så de to stupene da jeg endret retning.

2-4: Går greit videre mot 3.post, og kjenner godt igjen strekket fra Helenas lange follow-cam. Ganske unøyaktig ut av posten og taper nok noe på å ikke være mer direkte mot der stien går inn i det grønne.

4-5: Velger det trygge til 5.post, men igjen litt dårlig retning fra stien og inn i posten. Merker at retning er litt feil, så styrer greit inn i posten likevel.

5-6: Litt ekkelt inn mot 6.post. Synes det er vanskelig å få helt kontroll på hvilke koller som er hvor der, så tar meg tid og finner posten fint.

6-7: Ganske trygg på å unngå det grønne ut av posten. Kunne kanskje tjent litt på å ta den gule stripen, men er litt redd for å ikke finne den med en gang, så drar like gjerne bare rett ut til veien. Veldig usikker på om det er best å dra inn stien i dalen eller fortsette rundt venstre. Synes inngangen frs dalen ser litt ekkel ut, så velger det trygge.

7-8: Velger igjen det tryggeste og drar rett ut til veien.

8-10: Samler seg plutselig en god del løpere mot 9 og 10 etter at jeg har vært stort sett alene fra 2.post. Liten krok inn i 10.

10-11: Traff en klynge som løp veien rundt høyre da jeg løp ned til 8, så det stod høyt på vurderingslista. Ser at 1-2 fra gruppen drar ut på det, men de fleste begynner på en rett-på-variant, og anser det også som best (i hvert fall i en liten gruppe). Sliter hardt på halen og slipper delvis opp bakkene forbi 3.post. Første del av gruppa drar stien gjennom det grønne, men jeg følger ryggen til Tynong på sørsiden. Tror kanskje vi var først i posten, men litt usikker.

11-M: Beina fortsatt helt fulle av syre etter motbakken, så går fryktelig sakte de neste postene. Blir tatt igjen av Torkil inn mot 15.post. Vi utveksler koder på hver post og har alltid samme, så føles trygt og godt. Bommer et lite minutt samme på den vanskelige 18.posten, og det samler seg en liten gruppe igjen. Sladder på halen inn i mål. Veksler som nr 67, 18 sek bak Torkil.

Skuffende med storbommen på 2.post, men ellers er det vel passe godkjent teknisk (men ikke mer). Fysisk er jeg langt unna å kunne holde akseptabel fart gjennom en så lang etappe.
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila 2022 3.etp NSK 2 (07.05.2022) Tiomila 2022 3.etp NSK 2 (07.05.2022)