Tiomila 1 etp (04.05.2024)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Nynäshamn
Disiplin: Stafett
Distanse: 8.37 km
Tid: 44:49
Gj.sn. HR: 155
Maksimum HR: 169
Etter to gode og deretter to elendige testløp er jeg for første gang på flere år (og fullt fortjent) ikke på førstelaget til tio. Det åpner muligheten for noe annet enn kort nattetappe. Takknemlig for å få førsteetappe - første gang jeg løper første på tio eller Jukola.

Formen er god, men redusert trening siste uka siden jeg slo kneet på siste testløp. Litt spenning tidlig i uka om kneet var så ille at jeg måtte si fra meg etappen, men et par dager i forveien kjennes det helt bra og jeg er helt friskmeldt.

Veldig nervøs før etappen. Pisser ca 10 ganger under oppvarminga. For min del er nervøsistet ofte en god ting - gjør meg skjerpa.
1. Går som forventet unna i starten, men deilig med startnummer 57 at den verste hetsinga foregår like foran meg og ikke bak. Når store deler av feltet velger å dra rett ut i grønn skog rett etter startpost klatrer jeg mange plasser og er ikke langt unna tet langs stien. Ser Alan like foran. Klynga dunker på nedover stien i søkket, ingen drar opp før Alan leder an. Legger meg bak i klynga hans, men tror han skal til en annen gafling da han drar litt lenger til høyre. Jeg får med meg skrenten, den hvite flata, skrenter i mot og liten myr like etter. Skjønner ikke helt hva som foregår helt inni ringen, men ser posten.
2. Tenker grønt søkk er bedre enn skrenter. Kommer ut på stien der jeg tror jeg er, og tror jeg skal til høyre, men prøver å se etter de gule kollene. Ser ikke dem og tror derfor jeg er oppe på kolla. Litt stress, men roer ned og skjønner at jeg må opp. Redder plassen godt fremme på kort gafling.
3. Bra! Leser mye kart og plukker plasser da mange nøler litt inn mot posten.
4. Bra! Leser på myr, skrent og småkoller. God retning.
5. Prøver å unngå stein. Vi løper forbi en annen post inni ringen og mflere som nøler. Jeg tror vi skal litt videre og må snu noen meter. Taper vel 10s.
6. Jobber på i klynga. Hadde vært lurt om jeg lå på forskudd og løp ned søkket ut av posten istedenfor ned der jeg dro. Mister kontrollen underveis, men leser meg inni det flate partiet med grøftene. Der svinger de foran meg opp til høyre så jeg tar kommando rett på og får med en god gjeng. Tror hverken vi taper eller tjener på det - jeg trodde det var gafling siden de skar ut så brått til høyre.
7. Løpe på rygger
8. Ser ikke på kartet før jeg er på traktorveien, alle løper samme sted. Mange tar av traktorveien litt tidlig, og jeg tjener plasser i køen. Min opprinnelige plan var å dra veien nesten helt til svingen - burde kanskje gjort det - grønten var ikke noe særlig.
9. Sjekker retningen og henger meg på klynga. Plukker høydepunkt, kolle og skrent inn i posten.
10. Ikke på forskudd så snur etter noen meter og drar ut høyre bak en annen. De fleste drar venstre, vi får med noen et par til. Tror høyre var bra, er bare 20s bak Alan langs den lille stien før jeg begynner å tulle... Først tar jeg av en meter eller to fra den lille stien uten noen plan. Snur tilbake og tenker jeg må vite hvor jeg går opp. Løper til steinene og drar bort til stupet. Blir litt usikker da stupet er mer sva enn stup. Ser ikke det neste stupet og blir enda mer usikker. Har ingen god plan, men tolker høydepunktene med gaflingspost og den gule kolla nord for disse som en tydelig rygg. Tenker løpe opp til ryggen og at jeg kan lese meg inn der. Burde sett etter stupet i mot. Løper opp og går rett i en gaflingspost. Skjønner jo at det ikke er min, men sjekker koden... Tror jeg skal nordover, men de andre som ikke stempler drar sørover. Tror da at jeg har kommet for langt nord og blir med sørover. Der er det en ny post, men skjønner lite. Stopper opp på nytt og leser meg inn på myra i bakkant av den andre gaflingsposten. Her går det ca 2 min. I tillegg taper jeg mot å ha den midtre gaflinga. Muligens burde jeg dratt venstre med min gafling. Og sti helt til det gule på høyre hånd i inngangen kunne nok også vært en idé.
11. Seigt å komme alene, første halvdel er ok, men så blir det litt mye sikk-sakk. Gjør det enkelt med å løpe over toppen.
12. Vurderte ikke stien, får de to kollene og da er den grei. Ligger først i en liten gruppe.
13. Bra!
14. Litt bedre mer direkte i starten. Kjemper bra på etter det.

Var gøy å løpe førsteetappe. Ender 4:51 bak tet, burde klart ca 2 min bak uten tull på 10. post.
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila 1 etp (04.05.2024) Tiomila 1 etp (04.05.2024)