Måsenstafetten 1 etp (24.03.2024)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ryssbergen
Disiplin: stafett
Distanse: 9.74 km
Tid: 53:47
Gj.sn. HR: 145
Maksimum HR: 163
1. etappe. Spent før start, forventer kjør - sterkt felt, og dessverre mange som har stått over løpene tidligere i helga. Kjenner jeg muskulært er bedre restituert enn før den forkorta langen dagen før, men blir småkvalm etter å ha prøvd på noen stigningsdrag i oppvarminga.
1. Holder meg på beina, men taper noe plasser takket være en idiot i Kongsbergdrakt som prøver å felle halve feltet. Ser kjapt at jeg må ut til høyre og kjemper på. Deilig å se køene komme inn fra venstre langs stien - og omtrent alle kommer inn bak meg. Sliter med farta på stien, merker kjapt at noen siger i fra. Plukker koller inn i posten, men skulle vært mer direkte i inngangen.
1-3: Bra, løper bak Henrik FAa og en kar fra Denseln som jeg synes løper fornuftig tempo uten for mye hets.
4. Frister å dra på veien, men husker jeg har tapt på rundtveivalg dagen før. Henrik har samme gafling, drar rundt og tjener over et halvminutt. Irriterende, men burde vært halvert med god inngang. Jeg kjører dermed med den store klynga rett på. Blir plutselig alene i inngangen, tar litt for mye høyde etter stien. Møter en gjeng på posten.
5. Antar det fremdeles er gaflet og har god kontroll. Mye løpere rundt.
6. Styrer unna hogsten som ser ut til å ha mye kvist - kanskje litt unødvendig. Drar opp tidligere enn feltet, beholder plassen i køen da jeg møter dem rett før posten.
7. Gjør så godt jeg kan for å holde plassen i køen, men bir nok passert av 1 eller 2. Frykter gafling i inngangen, men er merkelig nok ikke mer gafling på en stund. Ser retningen er god og kontrollerer med de gule kollene til venstre.
8. Likt som strekket over. Roer ned mot posten siden jeg forventer gafling, men det skjer ikke. Klynga blir plutselig litt større siden det er en gjeng som har bomma og kommer inn fra høyre.
9. Fryktelig tungt opp bakken, men holder plassen min. Ville nok i uthvilt form plukket noen rygger her. Ser i ettertid at venstre opp på sti kunne vært et alternativ, men ingen som velger det så vanskelig å si.
10. Klynga drar i vifteformasjon ut fra posten så forventer gafling. Løper på retning mot det store oppfangende søkket og posten blir lett. En klynge foran bommer på posten og kommer inn fra sør.
11. Løper eget veivalg. Rimelig likt med de som drar mer rett på, og litt bedre enn de som holder seg lenger på veien.
11-13: Jeg har ment jeg taper 1 min på gafling. Så mye var det nok ikke, men det er kun 3 av de 23 beste som har min variant og de løper sammen og taper 20-25s. De lå først i gruppe 2 og løper på ryggene til de med kortere gafling ned mot 13. Jeg påstar de ville tapt mer ellers. Synes jeg gjennomfører partiet greit, men blir litt satt ut av at ingen andre i klynga drar ut venstre og stoler ikke nok på meg selv til å skjære helt ut alene. Tar for mye høyde til 13.
14. En fra Roxen har hatt samme gafling som meg, men ser ingen andre i skogen. Synes vi har løpt greit, så tror de andre er på bom. Viser seg at de har løpt bra og med kortere gafling og er ute av syne. Prøver å pushe på, men får ikke helt til. Kjenning fra en liten strekk bak i låret på fredag gjør at farta må holdes nede - den har vært overraskende bra frem til dette. Tør ikke satse i inngangen da jeg synes posten ser tricky ut, Roxen får en liten sving.
15. Veldig difust, tar det piano. Taper så mye som 20s til beste strekktid og 10s til klynga jeg løp med før gaflinga.

Kunne ikke gjort det så veldig mye bedre med beina jeg hadde. Selv med riktig veivalg i siste gafling, rundt venstre, så tror jeg ikke at jeg hadde bein til å løpe inn klynga jeg hang med før gaflinga. Gøy med stafett, og vi holder heldigvis unna for 3. laget, selv om den fighten blir i overkant tight.
Vis kommentarer (0)
 
Måsenstafetten 1 etp (24.03.2024) Måsenstafetten 1 etp (24.03.2024)