25 manna 2etp (08.10.2022)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 8.54 km
Tid: 48:41
Første gang på 25 manna siden 2005. 2. etappe for NSK 2.
Går ut litt lenger bak enn vi hadde håpet på. Kjører bra på i starten og plukker umiddelbart flere plasseringer. Sikkert og bra inn i 1. post. Nøler litt inn i 2. post, men tar meg en 5s pause og skjønner at ting stemmer. Tar igjen Einar T for NSK 4 like før posten - vi burde vært der likt, men han får dessverre en sving. God retningsløping til 3 og plukker med meg gule koller underveis. Dårlig retning ut av 3, men sjekker kompasset og får korrigert. Ut av 4 har jeg kommet bak i en liten klynge hvor alle unntatt en annen drar venstre, tror mitt veivalg er bra og jeg får tatt i godt opp bakken. 6 er grei. Løper fra en gjeng på stien til 7 og pusher også på greit videre. Løper på kurs fra forbudt myr. Får ikke tak på kurvebildet og drar av fra kursen - tror jeg er for høyt. Dårlig, for er jo ikke gult der. Skulle egentlig lese meg inn på de to søkkene med myr, svakt at jeg ikke klarer å fullføre planen. Stopper opp og blir mye nøling. Da kommer gjengen jeg peiset fra på stien opp igjen. Litt shaky i inngangen til 8, hører flere som drar på kollene til venstre, men klarer å holde meg der jeg selv tenkte. Burde også klart å holde farta. Litt mye sikk-sakk ut av 8 siden jeg ønsker å unngå det grønnskraverte området nedover. Viser seg å ikke være noe problem å løpe der det var grønnskravert - heller raskere enn der jeg dro. Synes kollen før bekken i inngangen til 9 er veldig stor så blir litt nølende og holder meg bak i en klynge som går ganske sakte. Øker på til 10 igjen. Til 11 forventer jeg at det skal være godt løpbart langs det forbudte området på åpent område - det var det ikke. Skulle dratt mer rett på. Ser Jerker Lysell og en annen opp bakken og er like bak dem på posten. Leser kode 40, jeg forventer 50. Løper 10m ned bakken i hæla på Jerker, men snur for å sjekke koden. Viser seg at det stemmer med kode 40 og at det er passeringsposten som er 50. Til mitt forsvar stod kodene veldig tett og er sikker på å ikke diske. Men kjedelig at sjansen til en rask rygg forsvant. Havner bak 2 som løper ganske kjapt ut av den neste gaflingsposten og slenger meg på. Burde kanskje tatt opp litt tidligere fra stien mot 15. De to andre har den andre gaflinga på 16 og jeg blir med på deres retning litt for lenge.
Totalt sett en godkjent etappe. Største tidstap til 7. Mindre tidstap til 9, 11, 13 og 16. Kunne kanskje vært hardere på å kjempe meg frem der køen gikk sakte.

Avslutter etappen med å dra ned kartene til 3. etappen på et vis som gjør at en arrangør avbryter meg for at jeg ikke skal ødelegge karta - han gjør det skånsomt og forsiktig - heldivis går dette på tiden til 3. etappe, og gjør egentlig at de knallsterke løpene på 3. etappe med bare 2 min tapt kunne vært enda 10 s bedre.
Vis kommentarer (0)
 
25 manna 2etp (08.10.2022) 25 manna 2etp (08.10.2022)