Jukola 2 etp (21.08.2021)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vennivaara
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 13.97 km
Tid: 77:22
Gj.sn. HR: 82
Maksimum HR: 161
Vi har rukket 3 økter på kart i Finland før Jukola. Jeg bommer rimelig mye på alle sammen. Likevel perioder med god orientering fra nattøkt kvelden før å ta med seg. Vet det kommer til å bli diffust og at hyppig bruk av planka kan være utslagsgivende.

Blir stående litt lenger i vekslingsfeltet enn planlagt og hører mange som veksler som sier det er vanskelig - mange lag som bommer mye. Kanskje hjelper dette litt så jeg tør å roe ned skikkelig inn i postene.

1. Løper på kurs mot den lysegrønne kolla litt til høyre halvveis på strekket. Vurderer å dra via sti og vei ut høyre, kunne kanskje vært lurt. Regner med å lese meg inn ved veien. Leser meg inn på myra før veien. Satser på at det mellomgrønne ikke er for ille og kurser mot neste gule myr. Burde helt klart unngått det og tatt slepet og over lysegrønn kolle. Har likevel god kontroll, men taper tid. Forenkler posten fint via stor gul myr, hvit kolle og ny åpen myr like før posten. Likevel litt ekkel fra ringkanten og inn, men vet jo at jeg er nærme. Savner allerede refleks på postene.
2. Skrur plata og satser på å plukke med meg skrenten midtveis. Får skrenten og steinene før den heftige ura. Runder litt av steinrøysa og får posten fint.
3. Kurs. Får med meg grå kolle midtveis og ny grå kolle før ryggen med posten.
4. Stort tråkk som ser ut til å gå mot stien, satser på det og det går bra. Ny kurs fra veien.
5. Løper mot toppen og sjekker retninga på toppen. Ganske åpent så tør å løpe fort mot posten.
6. Løper i et tråkk parallelt med stien. Vinkler over til stien like før myra og taper egentlig litt på det. GPSen er egentlig ganske dårlig her - jeg løper i overgangen mellom hvitt og lysegrønt. Ligger først i en god klynge nå.
7. Kun jeg som løper nedover ut av posten, det gjør nok at jeg blir ekstra forsiktig, kanskje litt passiv. Kommer ned på platået og løper forsiktig inn i posten. Overraskende lite stup.
8. Kurs, men prioriterer heller tråkk. Skjønner jeg er ut høyre og ser skrenten imot.
9. Tråkk mot toppen. Kommer til en topp og skal ut ryggen. Skjønner da at jeg ikke har vært på riktig topp og løper bort til ryggen. Følger ryggen fint ned i posten.
10. Kurs fra stein. Mange som gunner på kjappere enn min kurs, så er litt bak i klynga på posten.
11. Løper eget veivalg, og skjønner ikke at det ikke er flere i teten heller som ser ut til å ha løpt min variant. Får skoggrensa fint, ser 3. post og får det fine hvite området. Kommer via vannfylt grop og korrigerer retninga litt via steiner inn i posten. Kommmer samtidig med de raskeste på høyrevarianten som jeg var litt bak på 10.
12. kurs
13. Runder toppen kontrollert for å unngå stein. Regner med å få det grå området. Rå følelse inn i posten da hele klynga stopper opp, men jeg spikrer posten - får overgangene mellom hvitt og grått fint og ser steinen i ringen. Såpass sikker på posten at jeg ikke sjekker koden. Angrer meg etter 10 m, snur og sjekker den.
14. Komisk ut av posten da ingen av de andre vil dra og jeg har snudd for å sjekke koden. Kommer da kjapt i tet igjen. Drar via det gule, men burde nok vært enda mer kontant ned dit for å unngå stein. Løper på kkurs kontrollert litt høyre for å unngå område med steiner før posten. Får i tillegg stor stein midtveis som sikkert punkt midtveis. Forstetter kursen og får ny stor stein like før posten som gjør at den blir grei.
15. Masse løpere på kryss og tvers. Får med meg steinrøysa og steinen like etter. Vet da retninga er god og fortsetter i samme spor.
16: Monstertråkk rett sørover som alle følger. Stopper og sjekker retninga, den er elendig. Får da med meg 2 finner i riktig retning mot posten.
17. Ingen andre som vil krysse skiløypa i myra. Har ikke kontroll på ting fra skiløypa og inn, forventer at kolla før posten skal være mer markant. Får dagens største postbom?
18. Kurs mot grå kolle. Synes likvel det blir litt ekkel inngang da kolla ikke er flat og fin som jeg forventa.
19. Nærmest gangfart fra kolla like før ringen. Sliten i huet.
20. Plukker 2 koller og froventer posten et lite hakk før den kommer. Mistenker jeg er for kort, og flere andre som fortsetter så blir med dem.
21. Helt rolig kurs.
22: Sikkert via det gule. Løper på halen av en klynge på stien. Begynner å bli ganske sliten og plukker ikke lenger plasser. Ville nok vært tjent med å ta av tidligere og unngå kolla + stein.
23. Dagens dårligste kurs - jeg ville egentlig enda mer til høyre. Kommer til en post på stein uten stemplingsenhet, sikkert fra Venla. Satser på at de andre hadde riktig kurs og kjører på mot halen av klynga. Veldig letta da jeg ser posten.
24. Kurs over myra. Får skoggrensen inn mot bekken og vet hvor jeg skal.
25-mål. Ned til skoggrensa. Mener leg løp på kurs fra lysningen selvom GPSen ikke tyder på det. Blir tatt igjen av Karl Walheim inn mot 25 og må kjempe på for å holde ryggen mot 26. Tydeligvis kjører han det han kan selv også, for klarer å kjøre forbi han i spurten og sender ut Eirik K først i klynga, rett før OK Kåre.

Totalt sett veldig godt fornøyd. Omtrent optimalt med dagens form. Deilig å få til et såpass bra nattløp. Kan ikke egentlig si jeg er fan av null refleks på postene. Nå er det de trehvite stolpene som "lyser opp", men da må man være veldig nærme.
Skjul kommentarer (1)
Per Sandberg: Gratulerer med virkelig godt løp Vegard
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Jukola 2 etp (21.08.2021) Jukola 2 etp (21.08.2021)