Skumringskampen finale (21.10.2019)
Kategori: Konkurranse
Arrangør: Røyken OL
Disiplin: Natt
Distanse: 5.86 km
Tid: 48:27
Gj.sn. HR: 134
Maksimum HR: 159
Går ut først i jaktstarten, ca 3 min foran Torkil og 5 min foran Espen J og Ivar L. Har sett på kartet på forhånd og gleder meg til noe jeg tror kan bli et fint løp. Til tross for litt begredelig innsats på NM natt så hadde jeg tidvis gode partier underveis, skal prøve å ta med meg følelsen fra det og satse på sikker orientering. Målet er å sikre seieren.
Starten er god, leser mye kart og holder greit tempo. Fra toppen ved 2. post får jeg det plutselig for meg at jeg må ha løpt mye lenger enn jeg har og skjærer ned i lia. Finner stup og steinrøys. Er såvidt innom noe tråkk mellom stibitene i lia, men klarer ikke følge tråkket. Bruker litt for lang tid på å bestemme meg for at det bare er å løpe ned og at jeg vil lese meg inn der nede. Ut av 2 post er det noe rart med gpsen, løper rett opp bakken. Burde vært mer til venstre, tror jeg er ved stupet et hakk til venstre og leter etter søkket ved å løpe feil vei. Kommer meg tilslutt ned i myra som er veldig våt. Signalet er igjen ganske dårlig, løper i ganske rett linje over myra mot kollen. Har ikke helt kontroll etter kraftlinja og løper noen meter på feil sti. Inn i posten får jeg steinen i søkket og posten blir grei. Usikker frem til jeg ser steinen. 4. post er deilig. Kurs og plukker detaljer.
Til 5. post får jeg svi for ikke å ha ladet lykta siden NM natt. Akkurat i det jeg har kommet meg ned i myra så dimmer lykta ned til sparemodus og jeg får ca 3m sikt. Vet at den holder lenge i den modusen, men ikke hvor lenge den kan holde hvis jeg prøver meg på å skru av og på. Vurderer å vente inn nærmeste løper, men prøver meg videre. Det går egentlig overraskende bra frem til 6. post. Til 7. post blir det problematisk siden jeg ikke har noen oversikt over hvor jeg har truffet på kolla. Skulle jo selvsagt løpt langt rundt høyre på sti - særlig med lyset mitt. Mer stup og stein enn forventet og går mye tid. Når jeg tilslutt kommer meg frem til myra halvveis til 7. post så bruker jeg lang tid på å lete opp stien. Ser en lykt som virrer rundt til høyre for 7 post og synes jeg får inntrykk av hvor det åpne området må være. Treffer det gule, men må likevel lete litt etter steinen. Nede i myra mot 8 skrur jeg av og på lykta og setter den til lavmodus. Det holder inn og løper bra teknisk denne perioden. Har måtte skjerpe meg i partiet "uten lys" og holder konsentrasjonen godt også her. Deilig å komme først i mål. Ikke like deilig når brikka viser seg å være død. Fordel å kjenne arrangøren og jovialt arrangement, så blir likevel godkjent. Må kjøpe ny brikke.

Deilig løp i deilig terreng. Dette er sånt som gir meg troa på at jeg driver med en idrett jeg faktisk setter pris på.
Vis kommentarer (0)
 
Skumringskampen finale (21.10.2019) Skumringskampen finale (21.10.2019)