Jukola 7 etappe (16.06.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Valkeisvuori, Kangasala
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 7
Distanse: 14.23 km
Tid: 85:13
Gj.sn. HR: 146
Maksimum HR: 165
Laget ligger greit an rundt nr 40, kanskje litt under optimistiske forventninger, men ikke dårlig heller. For min del er det uansett individuell orientering som gjelder - tenker jeg ihvertfall før start.

1. Prøver å få lest kartet på vei til startpost, men er vaanskelig med sterk sol rett i mot. Ser at det ikke er noe skikkelige langstrekk og at jeg bør løpe sti til 1. post. Løper greit underveis, tuller litt ved hogsten og taper mer enn nødvendig. Blir tatt igjen av en annen løper. Taper 1:32 til beste, litt i overkant.
2. Tror jeg løper på sleper i hogsten, men skjønner itt for sent at jeg er lenger inn. Skulle kanskje bare løpt i det hvite. Tar det rolig inn i posten.
3. Enkelt. Taper 26s til beste, kanskje er det Gustav Bergmann, han passerer meg på posten, men går alt for fort til at jeg kan henge meg på.
4. Bra bortsett fra at jeg kanskje burde kuttet mellom dammen og huset.
5. ok, kontrollert.
6. Sikkert, plutselig er vi blitt en liten gjeng.
7. Ligger som nr 3 i køen, det går fort nok for meg.
8. Kontrollerer at retningen til de foran er god.
9. Henger meg på, blir lite kartlesing første halvdel. Inn mot grøntfeltet skrus farta ned og initiativet i front avtar litt. Deilig med litt pause. Leser meg inn og har sånn ca kontroll. Full kontroll fra den store steinen i lia litt før posten. De andre forsvinner, kanskje gafling, noen bommer nok.
10. Bra i starten, får de to ryggene. Deretter håpløst. Hadde forventet å se kollen i mot fra der jeg kommer ned i det lysegrønne. Synes det ser helt flatt ut til venstre, så tror jeg er for høyt. Sjekker et par koller. Ca 2 min bom. Kommer likevel på posten sammen med en annen fyr jeg lå med i partiet rundt 4-5 post.
11. ok, løper alene.
12. Dårlig utgangsretning, prøver å lese på steinene bortover i lia.
13. Sikkert veivalg, går ikke spesielt fort.
14. Fremdeles alene, løper sikkert via grått felt, bort til ryggen og ned.
15. Litt sløvt å komme til høyre.
16. Blir tatt igjen av noen gode løpere og henger meg på. Leser ikke kart. Håpløst veivalg de velger, men tenker jeg bare får bite meg fast, vet jo ikke hvor vi er. Omtrent halvveis på strekket stempler 2 av 4 i klynga på en post... Etter den håpløse turen bort til forbudt område så blir jeg litt mer på offensiven og leser aktivt inn i posten.
17-18. Ligger fint i klynga
19. Han som ligger først drar rett på. Tror jeg drar det beste veivalget av oss, men er likevel et par som stempler før meg.
20. Ser posten på langt hold, begynner å bli god strekk i feltet
21-22. Sikkert og bra, løper alene.
23. Er ikke sliten nok så tar litt ekstra høyde. Kunne vært greit hvis jeg hadde lagt meg ned etter første kollen. Taper en del.
24. Runder greit, får det plutselig for meg at jeg er under streken og begynner å lete i feil steinklynge.
25. ok, planen var slepet, men skogen er så fin at jeg tror det er greit å dra der jeg gjør.
26. Skjønner ikke at jeg kommer så høyt, hadde kontroll med h.punkt. Går nok et halvminutt.
27. Planløst inn mot posten, da blir det en ekstra sving.
spurten: Løper inn på en foran, men når han ser at jeg er like bak så har han et ekstra gir - jeg er kjørt.

Totalt litt kjedelig at 5 min bedre ville gitt 10 plasser opp. Føler det burde vært mulig å ligge der. Samtidig var det de 10 løperne som gjorde at dette ble et morsomt løp, og skikkelig stafettfølelse selv på 7 etappe. På forhånd litt skuffet over at jeg ikke fikk lang nattetappe, men var gøy å løpe denne også. Likevel litt trist å ha vært på Jukola uten å få dårlig mage grunnet litt for mange makkaras blandet med lunken badstuøl.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 7 etappe (16.06.2019) Jukola 7 etappe (16.06.2019)