NM ultralang (12.05.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bjugn
Disiplin: Ultralang
Distanse: 24.27 km
Tid: 150:28
Gj.sn. HR: 150
Maksimum HR: 185
Spent før start, har kanskje ikke de helt store forventningene etter å ha vist overraskende dårlig form på mellomdistansen dagen før. Tenker likevel jeg bør være trent for å stå distansen på en god måte.
Starten er bra og leder oppskriftsmessig på Hansi frem til 5. post. Må stoppe opp inn mot 2. post, men har tid til det på ultra. 3. post synes jeg kommer tidlig. Kunne vært litt mer direkte til 4 post. Usikker på veivalget til 6. post, tenker underveis at det må være dårlig. Forventer å se søkket enda tydeligere til 7. Til 8 taper jeg ca 30s på å ikke dra ned ett hakk tidligere, kanskje aller best å dra rett på. Blir tatt igjen av Andreas Sølberg ut av 8. post, synes han løper fort. Får god strekktid til 9, men gjør ikke noe reelt forsøk på å henge meg på han. Taper på veivalget til 10 planen var egentlig å runde mer til høyre. Til 12 post blir jeg tatt igjen av Håvard Haga og Audun Heimdal. Må øke farta for å henge med dem, og bestemmer meg for å prøve på det en stund. Ligger bak og følger med på kartet. Audun forsvinner ned bakken, Håvard drar etterhvert mye opp så jeg ender opp først på posten, og takket være farta A og H har satt så har jeg 4. beste strekktid kun 45s bak Olav. Holder dem bak meg frem til 14 . post. Henger med over den første kolla til 15. post, men opp den andre bakken begynner det å bli tungt og de siger i fra. Her har de beste og nestbeste strekktid, så det går egentlig unødvendig fort. Blir tatt igjen av Olav Lundanes rett etter kartbytte. Henger meg på frem til 19. post. Har bare rukket å se kjapt på strekket til 20, og planen er venstre. Da Olav drar høyre stopper jeg noen sekunder og ser at det ser fint ut med traktorvei. Blir da med på veivalget. Olav løper fort i fra. Hadde egentlig en plan om å runde kolla i det lysegrønne, usikker på hvorfor jeg ikke gjorde det. På vei opp stupet passerer jeg punktet der jeg ikke tørr å snu lenger så blir glad da jeg skjønner at jeg kommer meg opp. Skjønner likevel jeg har tapt mye. Oppå kolla er det også masse vindfall og drit, så taper enda mer. Blir også stiv etter klatringa så taper nok mer på løpinga herfra og inn enn jeg ville ha gjort med et annet veivalg. Bortsett fra dette veivalget er jeg godt fornøyd med løpet.

Veldig godt fornøyd med at jeg tok turen. Det er løp som dette som er grunnen til at jeg driver med orientering, ikke kaving i grønt eller på asfalt. Synd NOF gjør alt de kan for å legge ned NM ultra (og natt). Dette er en annen idrett enn sprint. På tide med eget skogsorienteringsforbund? Tusen takk til ildsjelene i Bjugn som fikset et herlig arrangement!
Vis kommentarer (0)
 
NM ultralang (12.05.2019) NM ultralang (12.05.2019)