U10mila etappe 1 (06.08.2016)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 7.18 km
Tid: 42:39
Gj.sn. HR: 178
Maksimum HR: 187
Moro å løpe 1. etappe. Var litt nervøs før start mtp at jeg aldri har løpt 1. etappe før i tillegg til et dårlig o-ringen.

1: Gikk ut litt bak og prøvde å knuffe meg framover i starten. Passerte også haren som lå nede etter et fall på vei til startpost. Leser ikke så mye kart i starten av strekket, og det er vanskelig å løpe seg opp grunnet mye grønt og få traseer. Etter veien åpner skogen seg derimot opp og jeg kommer overraskende nærme teten. Ligger på kurs, har kontroll på ryggen og bekken og gjennomfører bra.

2: Følger bare på klynga som drar opp på kollen igjen. Vet ikke hvor lurt det var, men vi kommer for langt venstre og taper tid på å måtte krysse/runde vannet. Inn i posten ligger klynga veldig langt venstre, jeg velger å stole på meg selv og drar rett i som en av de første.

3: Holder på å bli med inn i en gaflingspost for langt til høyre på starten av strekket, men leser meg fort inn på kompasset. Taper litt til den andre gaflingsvarianten og er nok noe bak på 3.

4: Ser rundt høyre med en gang, men tør ikke gjennomføre alene. Har lyst til å dra langs med kollen i starten, men får ikke med meg noen og tør ikke gjøre annet enn å løpe med klynga. Taper sikkert masse på det da vi plukker altfor mye grønt i tillegg til at det dannes masse kø og jeg må gå gjennom nesten hele grønten og opp til stien. Når vi kommer opp på veien løper alle rett på, og jeg begynner å skjønne at jeg kanskje er en av få i startfeltet som faktisk leser kartet ordentlig. Drar dermed rundt høyre helt alene og tar inn igjen teten som dro rett på på fjerde. Allikevel føler jeg meg litt feig når jeg ikke tør å dra på ordentlig langs veien, uansett fornøyd.

5: Deretter følger en del gaflingsposter hvor jeg tror jeg var ganske alene på mine varianter. Løper alene, men synes det går sakte. Stopper ofte fordi jeg blir usikker og føler jeg taper et hav av tid på å brette opp kartet for å sjekke koder på hver post.

6: Meldepost. Først med 8 sekunder til nestemann.

7: Mister nesten stien i starten av strekket. Bom på 15 sek inn i posten og blir tatt igjen på ny.

8: Helt i tet på vei inn i posten, men får en svipptur innom myra og taper 15 sekunder.

9: Tenker bare på å løpe inn rygger, men merker jeg er sliten. Hele klynga løper deretter feil, og så kommer jeg i feil gafling. Stempler alene et stykke bak og taper sikkert 2 minutter til det enkle venstreveivalget rundt.

10: Veien rundt venstre frister, men jeg velger høyre for å få en tryggere inngang. Surrer i veiene.

11-M: Løper inn Sävedalen og Pyrintö og veksler sammen med dem.

Alt i alt er jeg fornøyd med at jeg ikke tapte så mye, men jeg synes det kunne gått bedre. Noen steder hadde jeg jo luke på de andre, men jeg klarte ikke opprettholde den og gjør dumme feil fordi jeg ikke leser kartet på slutten. Blir mye start- og stopporientering hele veien og jeg mangler flyt og klarer ikke lese forskjell på groper og koller.
Vis kommentarer (0)
 
U10mila etappe 1 (06.08.2016)