Jukola 5. etappe (19.06.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Laivavuori
Distanse: 10.48 km
Tid: 61:57
Kjekt å prøve seg på nye terrengtyper i Finland. Godt nivå fysisk i et ganske flatt terreng, men hodet henger ikke med de siste kilometerne.

1: Løper mye i tråkk i starten, og har egentlig ikke mer kontroll enn at jeg vet jeg beveger meg i sånn ca. riktig retning. Kommer etter hvert ut på traktorslepet, og skjønner ikke helt hvor jeg er. Blir fort klar over at jeg har løpt for langt og må opp på kollen. Ser en post, men tror ikke at den er min og løper videre. Kommer deretter ut på den store kollen og innser den slurvete feilen min.

2: Ganske enkel post på hjørne av den tydelige kollen.

3: Enkel tv-post. Kompass + opp på kollen.

4: Litt redd for at jeg er for langt sør når jeg skal ut på veien, og drar litt lenger til høyre for å safe. Løper deretter mye i kø med tidligere etapper, men jeg kan kanskje ikke forvente noe annet i et såpass svært løp. Blir litt usikker inn i posten og kommer til feil stein, men taper ikke mye.

5: Føler jeg har god kontroll, men ser ikke vegetasjonsgrensen. Velger uansett å fortsette videre, kommer meg opp på kollen, og derfra er posten enkel.

6: Drar via en annen post, ut på sti. Selve posten er veldig enkel.

7: Enkelt til 7 også.

8: Etter å ha fått litt vel høy o-teknisk selvtillit de siste postene angriper jeg neste post uten å se nok på kartet. Følger ikke med og tror jeg ligger høyere enn det jeg egentlig gjør. Drar umiddelbart til den første kollen med svaberg jeg kan se. Skjønner feilen ganske fort, men gjør en dobbeltbom med en dårlig retning.

9: Noe dårlig kurs sender meg på feil side av stuprekka, men posten blir dermed veldig enkel.

10: Også enkelt.

11: Har ganske god kontroll. Mange folk som skal samme vei som meg nå.

12: Kurs og opp på kollen.

13: Henger på en type fra hiidenkiertäjät.

14: Det går to tråkk ut fra posten. Velger høyre, men retningen er ikke så god så jeg må forlate tråkket. Greit inn i posten, ser den på god avstand.

15: Ser ikke at hogstfeltet mer eller mindre er delt i to, og forstår lite når jeg kommer dit. Istedenfor å lese kartet løper jeg videre. Til slutt er jeg såpass nære veien at jeg løper ut dit og bort til svingen. Inn i posten løper jeg selvfølgelig via kollen nord for posten. Etter litt betenkningstid der skjønner jeg hvor jeg skal. Elendig strekk, hodet er ikke med i det hele tatt.

16: Har veldig lyst til å ta inn det tapte, men blir ekstra hissig når jeg må løpe i kø ut av posten. Når jeg kommer på veien løper jeg for langt, kommer i feil tråkk og må snu. Resten er ren løping.
Vis kommentarer (1)
 
Jukola 5. etappe (19.06.2016) Jukola 5. etappe (19.06.2016)