10mila leg 3 (14.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lugnet
Gjør et ganske dårlig løp med mye bom.

1: Så på 1.- og 2.-strekket på storskjerm på forhånd, og tenkte rundt høyre slik som alle andre. Roter meg bort i en steinur etter å ikke ha fulgt med på kartet ved hoppbakkene, men kommer meg greit ut på veien og plukker noen rygger (Byåsen, Gjø-Vard m.fl.). Inn i posten bommer jeg, finner den ikke og drar ut på stien. Finner den derfra.
Burde gjort som flere andre og tatt av et stikryss tidligere ved veien og tatt posten nordfra, hvor det også fantes tråkk. 2 min tidstap.

2: Tråkk i starten. Deretter over kollen. Finorientering til slutt. OK gjennomført.

3: Tråkk

4: Gjør som blant annet Järla gjorde og følger blindt tråkkene fra tidligere etapper. 30 sek.

5: Dagens verste. Sliter meg først opp bakken og bestemmer meg for rett på. Når jeg skal krysse den store stien og løpe langs kollen sklir jeg fullstendig ut og kommer ut på myra. Bruker lang tid på å skjønne hvor jeg er (!) og holder på å ta en kontrakurs før jeg løper av gårde i riktig retning. Passerer den store myra og fortsetter på kurs. Blir veldig usikker når jeg ikke krysser den første stien (så den ikke) og løper oppover. Løper tilfeldigvis rett i den store steinen og prøver å finorientere meg inn derfra. Har null kontroll og gir nesten opp, men møter til slutt på en gammel og pesende mann fra Linköping som sender meg inn i posten. Tapte sikkert 5 min på å ikke løpe veien rundt.

6: Vurderte å ta inn det tapte, men skjønte dette var feil strekk å gjøre det på. Har kontroll på vegetasjonsgrensen og gropa, men sklir ut. + 30 sek.

7: Greit, men en liten sving inn i posten.

8: Bra

9: Tråkk

10: Møter endelig på noen som drar opp tempoet i skogen og henger meg på. Har kontroll på kollen før posten, men løper rett forbi den da jeg tror det er en annen som ligger i nordenden av myra. Innser feilen min etter hvert og må gi opp min eneste mulighet for litt heng. Ser også Sander Arntzen i stikrysset. + 2 minutter.

11: Tar feil sti opp til kollen, men taper neppe mye. Fin inngang.

12: Redd for å dumme meg ut i skiløypene.

13: Har kanskje den lengste gaflingen, men den er veldig enkel.

Resten går greit. Var litt redd for å sende Oskar alene ut på långa, men møtte heldigvis noen raske typer på forvarselet. Alt i alt gikk 12 kilometer ganske greit. Det ble mye bom, men formen var OK, selv om det gikk litt vel trått opp motbakkene.
Vis kommentarer (0)
 
10mila leg 3 (14.05.2016) 10mila leg 3 (14.05.2016)