Jukola 7. etp (22.08.2021)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Stafett
Etappe: 7
Distanse: 17.86 km
Tid: 81:54
Omsider tid for jukola igjen. Ordentlig godt å kjenne på følelsen. Stabil løping av laget gjennom natta. Går ut i ei større gruppe med 5 andre lag. Har løpt sisteetappe en del ganger nå, men har aldri vært så folksomt. Spennende!

Beherska fram til startpost, deretter bra kjør fram til veien med Gustav i tet. Leser lite kart. Kanskje ikke helt optimalt, men løper bare i store tråkk. Overrasket når Gustav drar til skogs direkte etter veien. Holder i taktpinnen på min gafling med IFKG2 på slep (Axelsson). Får posten fint. Letta inn i 2. post når Gustav er like foran.

Litt forvirra inn i 3. av et større tråkk før stien, men drar den fint i land. Heldigvis får Gustav som går mer direkte en større sleiv og har gjengen bak videre.

Forberedt på gafling i det videre partiet etter 5. Litt for lite kartlesing ut av posten. Gustav ligger mere rett-på. Skjønner greia, men må gjøre et magedrag inn i 7. Dette medfører at jeg holder på å gå i feil gafling på 8. Skjønner lite av de gråe områdene her. Drar den fint i land. Ingen større dramatikk.

Bare å sleppe på ned i 11. for å få en komfortabel avstand opp til Gustav, men samtidig ha tilstrekkelig kontroll. Fin kontroll med blokkfeltet, men sikter meg inn på noe som kan minne om et høydepunkt lenger til venstre.

Halvrøft langs det forbudte området til 12. Fin kontroll inn i posten. Synes det har gått bra til nå. Føles bra fysisk, men litt overraska over at de bak fortsatt henger på. Antar at den siste loopen har løypas siste gaflinger. Bevisst på å være ordentlig på i det videre partiet. Inn i 13. legger Gustav seg høyere og det lukter gafling lang vei. Skummel 14. post. Glir forbi, leser meg inn og begrenser tidstpapet til ca 10 sek. Letta når Gustav kommer fra H-gaflinga inn i 15. (litt flaks med gaflinga her).

Sprer oss litt opp i 17. På ny lukt av gafling, men plutselig kommer Gustav inn i posten. Skummel 18. post. Liker på nytt ikke tegninga av det gråe. Litt halvveis kartkontakt og har
hjertet i halsen en liten periode. Ganske trygg på at jeg passerer en post som ligger i søkket før de to steinene. Fortsetter på retning og får kolla inn i posten. Gustav er også på min post, men legger seg ut venstre i utgangen. Blir litt overraska, men fortsetter litt passivt videre. Innser at resten av skokken er borte og at Gustav kommer halsende bak.

Har i utgangspunktet ingen planer om å kjøre eget veivalg på langstrekket. Fast bestemt på hvor jeg vil løpe. Ikke helt kontroll på hvor Gustav er i starten på strekket, men vet
at han lusker litt i sivet og tar litt andre traseer. Samles over myra igjen. Jeg et halvlangt hestehode foran. Usikker på hvordan jeg skal tolke Gustav. Føler jeg løper ganske
bedagelig over myra. Har i utgangspunktet tenkt å ligge i rygg de siste postene. Kjører på litt når vi kommer opp på stien bare for å se på hvordan han responderer.

Han setter opp farta ut av 25. Legger meg ukritisk i rygg de neste postene. Går fort nok og burde nok ha vært enda mer opptatt å ligge helt oppe i ryggen snarere enn 3-4 sek bak. I det stemplinga på nest site er gjort har han plutselig en del meter.

Prøver å holde luka stabil bort til siste post. Lang spurt vettu. Ingen vits å brenne seg for tidlig. Får en liten knekk over brua, men kvikner til brukbart videre og gir det en sjanse. Målretta heiarop hjelper. Føler jeg har en reel sjanse inn i siste sving, men Gustav svarer og for min del blir det bare stakato. Kul opplevelse dog.

6. plass. Ny PB i jukola. Flott, men utvilsomt mer potensiale!
Skjul kommentarer (1)
Geir O.R. : Gratulerer med kjempeløp når det gjaldt som mest!
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Jukola 7. etp (22.08.2021) Jukola 7. etp (22.08.2021)