NM ultra (15.08.2020)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skimten
Distanse: 26.82 km
Tid: 149:57
Relativt store forventinger til dagens løp. Med flere år på baken føler jeg at jeg som smått har begynt å mestre distansen. Varmen utfordrende, så anså næringsinntak underveis som essensielt. Løp med drikke første snaue timen.

Grei 1. post, men ligger litt lenger ned i lia enn planlagt og synes lyngen er brutal. Helt horribelt 2. strekk. Dårlig utgang og en dum parallellfeil. Taper ca. 1,5 min.

Straffen gjør seg til syne i form av Audun som kommer bakfra til 3. Var foreberedt på at det kunne skje.

Anser en rett-på-variant til 6. som bra siden det er relativt mye sti, en ordentlig kneik midtveis og deilig inngang. Synes vi gjennomfører bra. Godt å kjenne at Audun ikke har høyere marsjfart og at vi kan bytte på å ligge foran.

Greie kortstrekk. Gruppa øker i antall, nå også med Jørgen og Anders. Ikke 100% sikker på veivalget til 9. men vil uansett bruke sti i starten så prøver å være offensiv ut fra 8. og sette litt press på de andre. Innser etterhvert at jeg går solo. Skrår dårlig bort til stien ved stuprekka og vet ikke helt hvor jeg er. Burde absolutt ha løpt stien lengre og unngått den bratte
skråninga. Misser litt her og der på småstiene og er redd for at Audun og gjengen er foran. Letta over at jeg får ryggen på de inn i posten (de løp høyre).

Spør Audun om han forventa at jeg var foran eller bak og han repliserer "foran". Ser en del på 11. strekket. Veldig usikker, men gjør et teknisk-taktisk valg om å gå ned. "Teknisk-taktisk", ke meine du med det? Ultra er langt og variasjon er viktig. Isolert sett er rett-på bra og kanskje best, men sjansen for å fermentere beina er store.

Gjennomfører bra og er noenlunde trygg på at jeg er foran. Da gjelder det bare å bite tenna sammen og stå i det, til økta er over. Fortsatt nogenlunde fresh oppover. Nydelig utsikt på 14. og 15.

Avslutninga blir preget av et ønske om å løpe fort, men samtidig er jeg veldig bevisst på å orientere ordentlig. I den lange kampens hete er det lett å gjøre dumme feil. Selv om 17. strekket er mye nedover er det knotette løping langs bekken og synes det går smått. Annerkjenner postens vanskelighetsgrad og får den tilnærma perfekt.

Kunne kanskje ha løpt veien til 18., men gjennomfører bra. Trøkker greit siste postene. Mine bange anelser stemmer og får bekrefta at det står om gull. Noe det ble. Flott det!
Vis kommentarer (0)
 
NM ultra (15.08.2020) NM ultra (15.08.2020)