WOC Lang (14.08.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Mørk
Distanse: 20.24 km
Tid: 103:11
Etter en stabil vårsesong, påfulgt av trist løping på WC i Finland og samme ulla på påfølgende landslagssamling hadde jeg lave skuldre på VM-testløpa. Må innrømme at jeg ikke helt hadde forventet VM-plass før den helga, men dessto morsommere at det faktisk gikk. Siden den tid har det meste handlet om 14. august og dagens tilmålte minutter i Spydeberg.

Forberedelsene har gått bra. VM-samlinga føltes stabilt. O-ringen var under pari, men stigning utover uka ga likevel en god følelse inn mot de siste 14 dagene. O-ringen kosta selvfølgelig, men følte jeg kom gått på plussida og hardøktene de siste 10-12 dagene før løpet har føltes bra.

Funka ikke spesielt bra på hardøkta på modelen to dager før, men ga egentlig blaffen i det og følte meg klar. Timene før løpet er sitrende. Man er nesten litt uvell, men ting går seg liksom til når man begynner å varme opp. Anså nøkkelen teknisk lå i veivlagene. Være tøff og nøyaktig med traseer der det krevdes og gå litt bananas der gjennomføringene var enklere. Ville også være motagelig for eventuelle rundtveivalg. På kortere strekk handlet det vel egentlig bare om å gjøre ting ordentlig.

Morsomt å komme på start. Noterte en sugen åpning av Kasper. Smilte godt. Kom meg ut av startrampa og så tidlig at jeg kunne tillate meg å se på 4. strekket. Bestemte meg for høyreutgang her. Treffer de 3 første postene bra. Kunne nok løpt mer direkte etter jeg kom til kraftledninga.

Taper ganske mye fram til veien på 4. strekket, kontra det å løpe til høyre for eiendommen. Rart å løpe gjennom parkeringa. Prøver å pushe på, men føltes anstrengt å lite behagelig. Tenker tilbake på langdistanser hvor veiløping medfører full pupp. Lar tankene fly og tenker at det kan løsne rundt neste sving. Omstiller meg fint på kortstrekkene og tar de perfekt. Vurderer rundt på småsti til 7. Kan i ettertid ikke helt forstå at det skal være vesentlig bedre. Hogsten var ganske dritt, men det grønne var helt ok. Litt knot inn i posten. Gode kortstrekk og påfølgende halvlange strekk til 10.

Veldig trygg på veivalget til 11. Tar igjen Minar før jordet. På nytt et sterkt ønske om å gi full pupp, men bare dødt. Løser strekket dårlig etter veien. Planen var å ta stupåpninga hakket lenger sørvest, men et innfall fører meg lenger opp.

Dårlig valg til 12. og veldig lite kartkontakt bort til 13. Begynner å gå fryktelig sakte. Blir tatt igjen av Sild ut av 15. Smart veivalg og får ei lita luke.

Sisterunden handler mest om å komme seg i mål.

Skuffende å gjennomføre årets dårligste lang på årets viktigste løp. God teknikk og gode veivalg er det eneste positive. Mange spørsmål rundt hvorfor kroppen svarte så dårlig. Selvfølgelig en god erfaring, men i en alder av 26 begynner det å bli på tide å komme seg oppover på den internasjonale lista. En 22. plass betyr i prinsippet ingenting. Dog en fin opplevelse å løpe VM på hjemmebane med alt det innebærer. Hyggelig med oppmutrende ord både før, under og etter løpet.
Vis kommentarer (0)
 
WOC Lang (14.08.2019) WOC Lang (14.08.2019)