VM-test lang (05.07.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Guttersrød
Distanse: 16.45 km
Tid: 92:05
Var relativt avslappa før start, etter formsvikt uka etter jukola har pila pekt riktig vei en god stund. Forventet en langdistanse der gjennomføringen av langstrekk ofte vil være det viktigste. Løpe fort og grovt på kompasset der terrenget tillot det og fine de gode linjene der det krevdes.

Forberedt på at løypa ville gå dit første post var, men overrasket over så langt strekk. Ikke i tvil om å bruke veien siste del. Utfordringen ble å komme seg dit på en effektiv måte. Ser ingen linjer som utpekte seg, så satser å skrå beint. Tror jeg er nærmere krysset i det jeg kommer på veien. Taper rundt 15 sek her. Føler at beina svarer bra.

De neste kortstrekkene flyter på fint og velger gode traseer. Studerte 6. strekket til 1. Skrå ut mot veien anså jeg som bra. I ettertid litt flaut og ikke ha sett venstreveivalget. Knoter veldig bort til veien i tuette myr. Magne ligger hakket lenger nord hele veien og tar 50 sek fram til veien. Håkon løper venstre og er 1:20 foran. Burde kunne vært i nærheten av det, siden gjennomføringen er enkel.

Til 8. ser jeg bare dritt rett-på. Synes høyre ser bra ut og føles også bra. Taper 25 sek til bestetid (venstre).

Til 9. kjører jeg en ny skrå-mot-vei-taktikk. Fint i starten, men går litt trått når jeg legger meg ut mot veien. Løper på grov retning og burde unngått å klatre stupet like før veien. Likevel god strekktid (30 sek bak Magne på temmelig rett-på). På veien tenker jeg at nå skal jeg bare opp og ta 9. og 10., så er det rett hematt.

Tenker i utgangspunktet rett-på første del etter veien til 11. Får kalde føtter på veien og kjører slakt høyre. Taper 30 sek på og ikke løpe høyre ut av posten. Oppover søkket etter veien begynner det å røine litt. Veldig tungløpt og tuette. Kommer meg litt igjen, men o-teknisk meltdown inn i posten og sklir ut. Skjønner greia og taper 40 sek. Ser ryggen til Magne ut av posten. Litt ambivalent til det. Man håper jo alltid å holde unna. Om ikke kunne jeg få hjelp til en solid avslutning.

Kommer aldri helt opp, men klarer å få ut litt ekstra saft. Deilig at det holder så bra. Årsbeste fysisk på langdistanse. Noe tidstap blir det jo, men mest i form av vei- og trasevalg. Så får tida vise om det er godt nok....

Vis kommentarer (0)
 
VM-test lang (05.07.2019) VM-test lang (05.07.2019)