Jukola 2019 (16.06.2019)
Kategori: Konkurranse
Etappe: 7
Distanse: 14.12 km
Tid: 74:29
Hadde virkelig trua i år. Fjoråret var bra og så ingen grunn til at vi skulle være noe dårligere i år. Framme i teten i hele stafetten. Skjønner utover 6. etp at jeg mest sannsynlig ville gå ut med et vakum bakover, men relativt tett framover. Var dog gode løpere, så forberedte meg på et sololøp hvor jobben måtte gjøres selv.

Kontrollert og fin start. Blenda av lav morgensol til startpost. Nydelig atmosfære. Litt usikker på veivalget til 2. Vurderer høyre, men kjører safe. Haddetenkt å kutte over hogsten, men ser ikke fint ut, så løper veien litt lengre.

Gjennomfører 4. strekket bra frem til hogsten. Den er forferdelig. Blir alt for mye hogst totalt sett og litt ekstra høyde sammenlignet med en slak høyrevariant. Tipper jeg taper rundt 30 sek. Får også en fysisk knekk av å løpe i hogsten.

Tar de neste postene tilfredstillende i kontrollert tempo. Popper glen allerede på 6. psot. 30 sek feil til 7. Noterer at Merl kommer bak (hadde tatt han igjen en eller annen gang). Synes veien til 9. ser fin ut. Blir vel langt rundt og taper vel mellom 30-45 sekunder kontra rett på. Bruker lang tid bort til stien. Føler det var vesentlig styggere her enn kartet tilsier med vindfall og dritt. Synes også det er uhorvelig langt siste biten til posten og nøler noe hæstgæli. Merl kommer inn fra sia.

Orienterer bedre enn Merl videre og ser ikke noe mer til han. Kunne nok ha lagt meg mer direkte til 13. men følger tråkk fra nattetappene. 14. er skummel, men løser den bra ved å legge meg litt høyt. Får nesa og den store steinen.

16. er lite gjennomtenkt. Burde definitivt ha lagt meg nærmere strek og minimert tida i grønt. Ikke har jeg kartkontakt og ikke er det tråkk. Vet at jeg vil lese meg inn. Taper vel rundt 45 sek på strekket. Videre noen greie poster. Taper kanskje litt på å løpe stien rundt til 19. men får til gjengjeld et gigatråkk opp i posten. Lugn og fin de neste kortstrekkene. Litt rask i utgangen av 22. og taper rundt 20 sek. Løper fort og bra videre. Lett fysisk gjør at ting føles ganske bra. Litt lang venstrebue til 26., men løper der tråkket går ut av posten. Slår ei allerede vond tå og mister litt fokus og løpssteg. Skummel post, men tar den fint.

Avslutninga grei. Mye buljongløpere må passeres i ulendt terreng. Greit å se at antatt plassering er faktisk plassering. Fornøyd med måten jeg holder teknikken sammen på og at jeg tar meg sammen fysisk. Dog vel mange strekk jeg taper tid på veivalg/trasee. 9. plass er bra det, men vi har utvilsomt lyst på mer. Synd jukola bare er en gang i året.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2019 (16.06.2019) Jukola 2019 (16.06.2019)