NM Stafett (16.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Taxerås
Arrangør: Vegårshei
Distanse: 8.51 km
Tid: 48:43
Som en av gullfavorittene var det naturlig nok stor spenning i kroppen i dag. Deilig å se Eirik kontrollere i tet på 1. og når Nordberg etterhvert får ryggen fri er det bare å belage seg på å gå ut i tet. Vet luka er ca 2 min. Veldig betryggende og var trygg på at jeg skulle klare å holde unna, så fremt jeg unngikk større feil. Det sies dog i fotball at 2-0 er ei farlig ledelse....

Starten er kurant. Taper litt på å løpe helt rundt til 1. men får den greit. 2. er bra. Dårlig å miste slepet ut til veien til 3. Går ukritisk opp feil søkk inn i posten (tror jeg er hakket lengre til høyre). Skjønner lite og står med beina godt planta i jorda en stund før jeg innser det.

Kanskje en smule travel videre og burde ha holdt meg nærmere strek til 4. Fra halvveis veldig bra. Lang gafling (ca 40 sek tregere enn den korteste). Forfølgerne kryper nærmere, men det vet ikke jeg. Ikke godfølelsen i lia her. Får også en liten snurr på 8. Veldig unødvendig.

Herifra fram til passering føler jeg det går bedre. Bortsett fra en dårlig utgangsrenting fra 10 (+15 sek). Holder forfølgerne på en armlengdes avstand.

Ikke prikkfri førsterunde, men blir likevel overrasket over at forfølgerne er såpass nærme. Kjenner på veien etter passering at det fortsatt er mye sprut i beina. Kan løpe gjennom 14. posten til 17. også noe som gjør at jeg trykker litt ekstra. Dårlig utgang fra 17. Kanskje litt for opphengt i å komme meg raskt ut fra posten. Skal jo bare ned til myra uansett.

Fint og ikke ha den lengste gaflinga lengst nord. Her synes jeg farta er veldig bra og er overbevist om at ingen plukker mye tid på meg. Tenker at jeg så et merkebånd på 20. under
mellomdistansen, så den burde gå fint. På ny dårlig utgangsrening fra 20. Mista også jonskluten (svettebåndet, RIP). Tror jeg ligger hakket høyere opp. Skjønner greia når jeg dumper ned i søkket. Taper ca 20 sek. Ikke bekymra for at noen er foran. Overraskende myrlendt bort til 22. men har god kontroll.

Sabla deilig å gå i mål først å ta et NM-gull på stafett. Det er gjevt både for klubben og meg personlig. Selv om jeg unngår større feil, er det småtteri jeg gjerne skulle vært foruten. Føler dog jeg tar meg greit inn når feilene oppstår. Spenningsnivået var naturlig nok høyt. Følte dog jeg klarte å fokusere på meg selv fullt og helt fram til passering. Fikk et ordentlig tupp i ræva på passering. Deilig å kjenne at kroppen virkelig mobiliserer i stedet for å kapitulere.
Skjul kommentarer (1)
sklutteObserver: sklutte skrives vel ikke med en-ending, men med a-ending. ellers gratulere med nmgull
Skriv ny kommentar
Lagre
 
NM Stafett (16.09.2018) NM Stafett (16.09.2018)