Jukola 7. etappe (17.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Etappe: 7
Distanse: 17.05 km
Tid: 84:22
Så virkelig fram til årets jukola. Et terreng som passet meg bra, samt et lag som
burde ha alle forutsetninger for å gjøre det bra. Som alltid spennende å våkne opp.
Betryggende å se at Nordberg var oppi der på 3. etappe. Nervepirende, men er jo en posisjon som man har drømt om å få. Går ut som 5. lag like bak Leandersson.

1: Går ikke overraskende fort til startpost. Løper ulikt ut av startpost og taper litt terreng.
Løper fort på stien og gauker på mosjonister. Forlenger posten fint via den store gropa.

2: Kompasskurs og øyekontalt med hogsten etter stien. Ser den store steinen i gropa. TV-post og vet at tråkket fører dit.

3: Løper nede i gropa og treffer perfekt.

4: Ser Jonas lenger nede. Betryggende. God retning og grei post.

5: Knotter litt i utgangen. Majestetisk å beskue soloppgang over hogsfelt med støvfilter. TV-post. Taper ca 30 sek til Olav som er raskest hit. Har en god følelse i kroppen.

6: Dagens første nøtt. Vurderer sti, men blir for langt. Burde nok ha lagt meg litt høyre for strek for å spare noen kurver. Litt shaky og løper sakte, men har stålkontrol siste del.

7: Dårlig retning i utgangen og tar noen ekstra kurver. Litt usikker inn i posten. Ser posten og tror egentlig at jeg skal videre. Sjekker heldigvis koden. Rundt 40 sek bak raskeste på strekket.

8: Grett snustrekk.

9: Ikke i tvil om å bruke veien. Jonas kommer bakfra. Overraskende dårlig løpbart etter veien. Litt nøling inn i posten, men innafor. Rett-på og helt venstre er raskest.

10: Bra.

11: Løper i stort tråkk i en litt dårlig retning. Utvilsomt best. Stålkontroll.

12: Deilig strekk.

13: Løper ulikt ift til Jonas etter stien. Dårlig med kompasset i gropene med steinur. Tror jeg klatrer opp under strek. Snur seg ordentlig og skjønner lite. Evakuerer mot kanten ned til myra. Hadde jeg vist det var TV hadde jeg nok løpt med Jonas. Taper 40 sek.

14: Nesten perfekt. Liten sving litt over halvveis. God kontroll siste del.

15: Tenker i utganspunktet å forlenge posten litt til venstre. Skjønner jeg er under strek når jeg ser steinene.

16: Innser at veivalget er bankers. Prøver å trøkke bra på. Deilig når Jonas kommer inn fra sida inn i posten.

17: Litt vel lang bue i utgangen. Hører at det heies på noen som kommer ca 30 sek bak. En smule raskere og trekke tidligere ned i gropa.

18: God kontroll på gropene.

19 (D): Har i utgangspunktet tenkt at gaflinga er over. Skjønner at det ikke er tilfelle når Jonas løper ulikt i utgangen. Har god kontroll lenge.
Sneier posten og fortsetter. Ser Magne og blir litt stressa. Kommer til hektene igjen og tar posten. Irriterende nærme første gang...

20: Grett.

21: God kontroll når jeg kommer ut av det grønne.

22: Ville ikke ut på stien med en gang. Tar også her vel mye stigning. Burde ha lagt meg enda slakere høyre. Forøvrig en klassisk feil som er gjentagende i dag. Unøyaktig transportorientering som medfører ekstra høydemeter.

23: Noterer i utgangen at det kommer to løpere inn i posten. Usikker på om de er på sisteetappe. Uoversiktlig. Skjønner etterhvert at jeg burde ha løpt langt nok.
Skimter en "suppa" til venstre. Sjökvist og Kirmula kommer opp. Irriterende.
Seigt over hogsten. Tar en sikkerhetssving på stien for
et ordentlig angrepspunkt. Taper kanskje 15 sek på dette.
24: Tenker at det kan være greit å slippe de forbi og heller avvente litt. Det vil de ikke. Løper sakte og dårlig. Får det sånn ish til å stemme. Skjønner tegninga når vi står på kanten av gropa. Mange på sisteetappe som gjorde lignende feil. Merkelig.

25: Kirmula først. Løper litt ulikt og han treffer litt bedre. Forbanna dårlig stempling også.

Mål: Spurter greit første del, men skjønner det er håpløst. Stabber meg i mål.

Umiddelbart skuffa over å rote bort nesten 4 min på den siste runden. Likevel 7. plass riktig bra. Morsomt at vi har mange løpere på både første- og andrelag som lykkes bra. Føler jeg lærte mye i dag og vil utvilsomt stå sterkere ved neste korsvei.
Vis kommentarer (2)
 
Jukola 7. etappe  (17.06.2018) Jukola 7. etappe  (17.06.2018)