10mila - 10. etappe (30.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Spennende med årets 10mila. En outsider i toppstriden. Hadde stor tro på laget og jobbet med meg selv godt i dagene i forveien med å tre inn i en mental tilstand hvor jeg hadde tro på at jeg kunne matche hvem som helst. Respekt for oppgaven, men ikke for konkurrentene.

Stafetten gikk vel ikke helt som vi hadde tenkt. Med kraftig overtråkk på 1. med Bojan og en 7. etappe hvor Eirik LB løp store deler av løypa feil vei var vi plutselig over en time bak. Brukte minimalt med tid på å være skuffa. Siste etappe på tio er morsomt uansett!

GPSsporet er borte fra klokka, så veivalgene er manuelt tegnet inn med inspirasjon fra rødpennmetoden.

Får en fin start på løpet. 1. sitter perfekt. Litt nøling inn i 2. Kartstopp ble et mye brukt ord på årets 10mila og det var vel det jeg benyttet meg av her. Partiet 3-6. er bra. Taper fra start til 6. 1:20 ift Hubman som var raskest. Mye, men er man i en slik jagende posisjon er man kanskje en smule mer offensiv.

Litt rask ut av 6. post. Burde ha løpt høyre. Mye stein i lia etter veien. Har planer om en mer direkte trase siste del, men kartkontakten glipper og skjønner en periode ikke helt hvor jeg er. Jens R for Järla kommer som startet like bak.

Litt på etterskudd ut av posten og ender kanskje med å løpe en litt for kupert variant. Gjennomfører bra. Livredd for å løpe direkte til 13. Stygt i hogsten til 9. og blir litt for defensiv. Noe som medfører en vel lang høyrebue. Gaflingspartiet tas på en bra måte. Fra 6-13. taper jeg etter det jeg kan se 2:20 til Hubman som i alle fall er en av de raskeste.

Relativt offensiv på veivalget tilbake også. Bra gjennomført bortsett fra en litt unødvendig sving hvor strekket krysser 7-8. strekket. 15. tas bra. Safe til 16. Tar igjen GMOK. Begynner å kjenne på fjorårets brekninger. Prøver å puste godt. Taper rundt 1:30 fra 13-18.

Tar postene i sør greit. Litt nøling inn i 18. På 20 ser jeg Ikalisten og AA foran. Jobber bra og føler jeg tilriver meg et liten luke i inngangen til 21. Egentlig bestemt på å løpe rundt høyre til 22. Blir litt for het og løper dårlig på retning samtidig som kartlesinga er minimal. Skjønner etterhvert at jeg er vel langt til venstre og endrer plan. Prøver å legge litt ekstra trøkk for å kompensere for dårlig veivalg. Må ha vært greit for kan etter det jeg kan se bare tape i underkant av 30 sek til raskeste mann i partiet 18-22.

Føler jeg fortsetter med litt ruskete løping. En liten sving inn i 23. og en større sving inn i 25. hvor jeg tror jeg er lenger nede i søkket og ser en post i sidespeilet. Leser meg raskt inn. Taper etter det jeg kan se ca 30 sek til de raskeste menn fra 22-25. Noe som er greit feilen tatt i betrakting.

Veivalget til 27. er vel offensivt. Usikker på hvor mye jeg taper, men anslår i alle fall 1 min. Ensam og relativt bedagelig avslutning. Taper ca 2 min til raskeste fra 26. til mål.

Totalt sett en stabil gjennomføring. Minimalt med postbom. Tidstap i form av dårlige veivalg. Ikke helt fornøyd med 22. strekket til tross for at jeg kom godt ut av det. Mot bedre løpere ville jeg ha blitt straffa. Føler underveis jeg mangler et gir, men positivt at jeg står løpet fysisk bra. 7 min bak Olav med beste etappetid.


Vis kommentarer (0)
 
10mila - 10. etappe  (30.04.2018)