O-morgen (07.01.2015)
Kategori: Trening
Kart/område: Stensrud
Arrangør: NSK
Distanse: 9.65 km
Tid: 78:36
O-morgen med et lite snølag. Kun rolig hele veien. Ok på korridorene, men flere småfeil på de vanlige postene. Måtte dra gps'n litt vel mye etter økta i dag, men tror den skal være ganske rett.

Mine tanker om korridortrening:

Jeg tror det er god trening, og jeg synes også det er morsomt bare det ikke blir altfor mye. I dag var det kanskje i overkant mye - en slik korridor synes jeg ofte er passe. I dag hadde vi tre.

Det gode med korridor er at man tvinger seg selv til å lese kartet ofte, samtidig som man må være nøyaktig. Ofte må man forsøke å tolke og skjønne nesten hver eneste detalj for å ta seg riktig frem. Selv om det kanskje ikke er den mest effektive o-teknikken, så tror jeg det er lærerik trening. Selv om jeg sjeldent lager korridorer som går rett frem, så føler jeg allikevel at kompasset er viktig og et veldig godt hjelpemiddel på korridorer.

Linjeorientering tror jeg er like god trening som korridor. Da jeg var yngre tegnet jeg liknende linjer isteden for korridor, men utbytte tror jeg var det samme.

Når jeg løper korridor er det nok alltid som rolig intensitet. Et lite mål jeg ofte setter meg, i tillegg til at jeg selvfølgelig skal holde meg på innsida, er at jeg forsøker å aldri stoppe eller gå. Klarer man å la beina løpe gjennom hele korridorer har man antakelig trent med god flyt og god frekvens på kartlesinga.
Vis kommentarer (0)
 
O-morgen (07.01.2015)