Tiomila 2022 - 9. etappe (08.05.2022)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 10.6 km
Tid: 57:37
Gj.sn. HR: 170
Maksimum HR: 182
Løp ut i 10. posisjon snaue 2 min bak NTNUI og Elias Jonsson. Løper ut i passe tempo med fokus på å være nøyaktig på de første postene. Ganske enkle poster, men med høy fart så er det mulig å bomme. Liten bom på 4. post. Går inn i et litt mer krevende terreng og klarer ikke helt å omstille orienteringa. Var litt lengre vest enn jeg trodde så brukte feil siste sikre. Stopper i tide og lurer på hvor dette søkket er, og da ser jeg at Elias stempler på posten.

Kommer bedre inn i det til 6. og 7. post og inn i 7. post ser jeg at Elias er på posten. Hadde egt. bestemt meg for et venstre veivalg, men bestemmer meg da for å prøve å løpe meg opp i ryggen hans. Blir litt mye sikksakkløping og en mellomting mellom venstre og høyre i starten der. Løper litt ifra han ned fra 9. post. Føler jeg finner gode traséer og kan holde en ganske høy fart. Tar av stien mot 10. post, men klarer ikke helt å fange opp detaljene. Fortsetter på kurs, men skjønner at det blir bingo. Ser en del fotografer eller hva det enn var. Helt på bærtur er jeg. Ser plutselig Elias igjen og tenker at han har nok vært på postne ut ifra retninga han hadde. Det stemte.

Ble litt mye rett på til 13. og 14. post. Kunne ha løpt en liten bue og fått stigningene litt slakere. Føler jeg finner fine traséer til 15. post. Når jeg kommer inn mot siste kneika mot posten skimter jeg Elias på toppen. De siste strekkene blir en god blalding mellom å tette luka til Elias og ha kontroll på at man finner riktige poster.

Alt i alt en ok etappe. Kommer inn som nummer 9. 4. beste etappetid. Ikke helt fornøyd selv, mest fordi jeg ikke helt klarte å sakke ned tempo og bevare roen på de mer krevende postene. Det fysiske føltes helt ok. Kom seg litt etterhvert. Godt å få en tilbakemelding på at man ikke er så alt for langt unna de beste. Har nok en god del å gå på både fysisk og o-teknisk. Så føler jeg har et fint utgangspunkt for resten av sesongen hvis jeg får løpt litt mer framover enn jeg har gjort de siste par månedene!
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila 2022 - 9. etappe (08.05.2022) Tiomila 2022 - 9. etappe (08.05.2022)