Jukola 3.etp (16.06.2024)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 15.26 km
Tid: 75:07
Gj.sn. HR: 174
Maksimum HR: 199
Har trent bra de siste ukene så vet at formen er bedre enn på Tio. Men med en tøffere etapper er det også nødvendig for å kunne henge med. Ser i dagene før at Kauhavas juninetter er ganske lyse. Har ikke løpt natt siden Tio, så ganske fornøyd med det.

Starter som nr 24, 6.00 bak tet, midt i en stor klynge med mange gode løpere. En etter en siger forbi til jeg er på halen. Ser at jeg bør til veien mot 1, venstre til 3 og at stien venstre til 6 kan være bra. Her ryker planen om å lese masse kart til startport, for nå har det blitt meter opp til resten av gruppa. Bretter sammen kartet, bitter tenna sammen og tenker på hvor mye slakt jeg vil få av Alan Cherry om jeg blir fraløpt allerede til startpost.

1: Med en gang vi kommer inn i skogen blir det heldigvis mye lettere. Velger toget som går lengst til høyre og avanserer noen plasser på veien. Ingen foran som løper mot min post, men har bra kontroll og finner riktig tråkk.
2: Følger tråkk, god kontroll på hvor det går. Drar på et par stykker og er oppmerksom på å holde god fart for å ikke tape for mye til de andre gaflingene.
3: Kommer ser flere av de jeg startet med. Litt dumt å følge med opp fra stien. Hadde egentlig tenkt å da den fra nordvest, og det hadde vært litt bedre. De rundt meg stempler på B, men jeg har god kontroll med hogstfeltet i bakkant og finner min fint.
4: Fornøyd med å se mange av de jeg startet med
5: Det splittes opp. Jeg drar litt eget. Får skrentene bra og da blir den ganske grei. Virker som de fleste andre har annen gafling.
6: Møter resten av gjengen på stien. Her høyt tempo her. Litt for opptatt med de rundt meg og mister litt kontrollen på hvor vi løper. Får den delvis igjen etter vi krysser myra, men ikke nok til å skjønne at vi ikke løper mot min post. Nedtur at koden ikke stemmer. Føler vi er til høyre, og ser noen skrenter til venstre. Dessverre er det skrentene ved 7, så blir en tur innom den også. Ser at Edvardsson må ha gjort samme feil som meg og følger etter han til riktig post. Ryker 2 min her.
7 og 8: Ok
9: Kjedelig at det ble bom, men positivt at ser noen flere av lagene jeg startet med. Vi kommer litt høyt inn i posten.
10: Enkel
11: Alle starter ut i det største tråkket. God kontroll så bryter ut høyre sammen med en liten gjeng. Tar den først.
12: Ok. Får den fint men taper litt til andre som løper mer venstre og får mindre grønt.
13: Følger rygger foran. Enkelt når vi skal til toppen.
14: Små tendenser til vifteformasjon, så er nøye med retningen. Vi samles på posten.
15: Ligger i køen fram til myra. Her går det litt sakte sammenlignet med andre på etappen. Myra er kjempefin der den er gul. Som en trøndermyr tenker jeg for meg selv og avanserer opp mot fromt av gruppa. Bra kontroll bak Edvardsson inn i posten.
16: Får stor stein. Etter det er det bare å løpe til toppen.
17: Edvardsson og Guilhem Elias setter bra fart, jobber hardt i 3.posisjon for å holde kontakten. De deler seg etter jordet. Jeg har god kontroll og velger egen inngang.
18 og 19: Bak Edvardsson, god kontroll.
20: Blir litt usikker inn i posten fordi jeg har tolket at den skal ligge på kanten, når den egentlig ligger et lite stykke inn på flata. Heldigvis har andre i gruppa bedre kontroll.
21: En random finne setter voldsom fart på veien, så det blir god strekk i feltet. Klarer å holde meg ganske langt framme. Synes venstre inn i posten ser best ut fordi det er minst grønt. Førnøyd når nesten hele gruppa velger det. Ny vifteformasjon siste biten. Er nøye med å ha kontroll selv. Får høydepunktet og ser deretter at noen finner posten.
22: Bak Guilhem ut av det grønne. Får ikke helt kontroll på hvor langt til høyre vi er før vi er på ryggen.
23: Guilhem drar mer venstre ut av posten så jeg får lede resten av gruppa. Følger et tråkk som går mer venstre enn jeg tror. Taper litt på det. Nøye med retning fra sti«svingen» og får den bra.
24: Henger meg på som best jeg kan. Vet at flere dameetapper hadde denne, så bare å følge det største tråkket.

Resten er bare å løpe så fort man kan. På dette tidspunktet var det ikke så veldig fort. Veksler som 23, 13.25 bak. Irriterende med den bommen, uten den kunne jeg vært med en klynge lenger fram. Når resten er bra, må jeg imidlertid være ok fornøyd med etappen likevel.

Til slutt blir vi nr 31 etter litt for mange ok til ok minus etapper og en lårhøne på Håvard. Neste år må vi være bedre. Tror også litt flere høydemeter vil passe oss bedre.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 3.etp (16.06.2024) Jukola 3.etp (16.06.2024)