O-ringen E5 (26.07.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skyttis
Distanse: 6.6 km
Tid: 37:48
Gj.sn. HR: 181
Maksimum HR: 194
En spennende jaktstart. Gikk ut som nr.2 etter stabil løping gjennom uka. Hadde over 5 min fram til Axel Elmblad som ledet, og 3 min til Aaro Ojala på 3.plass. Et utgangspunkt som passet meg godt. Ville løpe i fred, og få styre fart og orientering selv. Kommer ok i gang il første post. Til 2 klarer jeg ikke å legge noen god plan, så blir et litt halvveis veivalg, men treffer posten fint. Til 3 er jeg ekstra nøye med retningen. Skummel post, men har god retning. Plutselig dukker det opp et ordentlig grøntfelt foran meg. Ser at det skal ligge et grøntområde bak posten, og tenker jeg har kommet for langt. Snur, og er plutselig ute på stien igjen. Vimser rundt, før jeg finner ut at jeg må inn i grønten. Et godt stykke inn i krattskogen liger posten. Blir stressa av bommen og estimererat rundt 2,5 min gikk tapt. Føler jeg løper dårlig til4, og får ikke roet nervene. Haster ut mot 5 uten noen klar plan. Ser alt for sent at jeg burde benyttet meg av stien som nesten går inn i posten. Vet jeg har lite kontroll og dårlig retning, men tør ikke stoppe opp. Taper over minuttet på dette strekket. Vurderer rundt til 6 som tryggest. Men tar av stien alt for tidlig, og blir stående for langt oppe uten å skjønne noen ting. Står stille lenge, og opp kommer Aaro som har god kontroll inn i posten. Blir forbannet på meg selv over hvordan jeg har klart å rote bort en i utgangspunktet trygg ledelse. Sniker meg forbi inn i 7, og tar kommandoen mot 8. Føler det er litt nytteløst å forsøke og løpe i fra med såpass tunge ben. Vi veksler litt på å ligge først, men det er jeg som stempler først på 8. Stillingskrig til 9. Ingen har veldig lyst til å ligge først, og til slutt gir jeg meg. Ut fra 9 økes farten, og begge skjønner at det handler om å være først på sistepost. Full fart nedover mot siste. Aaro har overtaket og stempler først. Han har 6-7 meter inn i første svingen, og jeg begynner å tro at dette ikke går veien. Begynner likevel å nærme meg bortover langsiden, og er forbi i siste sving. Er redd for et nytt angrep bakfra, men kniper 2.plassen så vidt.

Slapp med skrekken til slutt. Littsjokkert over hvor dårlig jeg løp første halvdel. Når jeg begynte å bomme, økte stressnivået betraktelig, noe som førte til flere feil. Likevel deilig å vinne en slik duell. God og viktig erfaring mot fremtidige løp.

Totalt sett er jeg veldig fornøyd med årets O-ringen. Har de siste årene 4,5 og 6 som sluttplasseringer i O-ringen. Derfor veldig deilig å kunne ta steget opp på pallen. Litt kjedelig at det ikke ble noen etappeseier, men var veldig nærme flere ganger. Ekstra morsomt er det å få til en god plassering i et sterkt startfelt: Flere svensker jeg ikke har slått før, en russer med sølv på langdistansen i EYOC og nevnte Aaro med sølv på stafetten i EYOC og 5.beste (!) etappetid under 4.etappen på Jukola i år. Motiverende å se at man kan matche slike gutter.
Vis kommentarer (0)
 
O-ringen E5 (26.07.2018) O-ringen E5 (26.07.2018)