O-Ringen 5.etappe (28.07.2017)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 6.33 km
Tid: 37:37
Gikk ut som nr.6 med mye opp til de 3 beste, men omtrent likt med 7.plassen.

Stresset løping i starten og gjør et fryktelig dårlig 1.strekk. Har lite eller ingen kontroll underveis, og bommer på posten. Jonas Carlsson fra Stora Tuna som jeg gikk ut med, treffer posten bedre og får en luke på minuttet. Til 3 var planen en venstrevariant og få traktorslepet og veien til drikkestasjonen, men finner en ålreit trase rett på som går ganske bra, men var ikke så god løpbarhet gjennom grønten. Ser Jonas like foran meg inn mot 3.posten, og er samme avstand til 4 og ut av 5. Bruker veien og 5.streket til å jobbe meg opp i ryggen hans, og når vi begge bommer litt inn i posten er jeg i føringen. Bommer 30 sek til 6, men har fortsatt kommandoen. Prøver å dra på mot 7, men kroppen svarer litt dårlig. Ut fra 8 blir det kø, og han sniker seg forbi og prøver et rykk bortover stien. Klarer å svare og løper forbi han inn mot posten. Dødt løp på 9, og har teten mot siste. Han får med seg bra med fart og får noen meter inn på oppløpet Klarer å holde avstanden og rundt svingen begynner han å stivne, og med en god sluttspurt klarer jeg å hive meg fem til 6.plass.

Løpet i seg selv var for dårlig med nesten 4 min tidstap, men å ta spurten var et lite plaster på såret. Totalt sett er jeg ikke fornøyd med årets O-Ringen. For dårlig og ustabil løping. Tar med meg to bra etapper, og tre litt dårligere løp. Godt å se at farten er der og at jeg på ingen måte må overprestere for å vinne en etappe. Mye å jobbe med og gleder meg allerede til neste O-Ringen!
Skjul kommentarer (3)
Sindre : Kunne rundt til høyre på sti/vei til 3. vært aktuelt?
Geir: Ja, interessant strekk til 3 og lurer på det samme som Sindre. Du ligger imponerende rett på streken, men kunne jo også gått et par høydekurver lavere mot toppen, og evt. plukka opp stien til svingen?
Kornelius Kriszat-Løvfald : Enig at 3.strekket ikke var noe optimalt gjennomført, og tok litt mye høyde. Vurderte en lang høyre variant rundt som dere nevner, men den ble raskt utelukket ettersom det var altfor langt rundt. Husket på det er 1:15000 kart, og rundtveivalg blir dermed litt ekstra lange. Du får lite høyde, men også en ekstra lang inngang i posten, så er ganske sikker på at det ikke hadde vært like raskt:)
Skriv ny kommentar
Lagre
 
O-Ringen 5.etappe (28.07.2017) O-Ringen 5.etappe (28.07.2017)