Tiomila 2.etappe (04.05.2024)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Stafett
Etappe: 2.
Distanse: 8.3 km
Tid: 44:34
Gj.sn. HR: 172
Maksimum HR: 181
Årets store mål.

Litt overasket over at jeg får en dagetappe i starten da jeg selv tror jeg har mer å stille opp med på natta. Men UK har troa på meg og jeg har troa på UK.

Vagard er bra med på alle TV-postene under oppvarmingen. Virker derimot som han gjør en liten sving på slutten og jeg går ut rett under 5 min bak teten.

Åpner hardt som man skal på stefett med langt utløp, men synes fortsatt folka rundt meg løper urimlig fort. Roer seg litt etter startpost.

1. Fikk god oversikt fort og synes sti rundt høyre og opp ryggen ser bra ut. Gjør det. God kontroll oppover og ser posten på langt hold. Nesten ingen folk rundt meg frem til kontrollen.

2. Ned søkket og ut på stien, tar det sikre og løper rundt høyden og tar av stien etter skrentene. Fin ingang og nok en gang overasket over hvor tydlig alt er.

3. Velger å gå på nedsiden av skrentene, ut på det åpne og over veien. Løper alene. Fint søkk opp til høyre for skrentene og god kontroll over toppen av sadelen. Da ser jeg mange av de samme lagene jeg gikk ut med kommer fra venstre.

4. Ned søkket og venstre langs stupet. Tar opp mellom de to gule kollene og ser høyden som posten skal sitte i enden av tidlig. Ser andre lag som ligger lenger ned i lia og tenker at det er gaflet.

5. Ligger på linjen og sikter mellom kollene som jeg får bra, når jeg kommer igjennom der ser jeg en post ned i lia til venstre. Den er i høyde med flere andre lag. Uten å dikrete skjekke løper jeg ned til den. Feil kode. Forstår fort at det er et høydepunkt og ikke steinen som jeg skulle ha og tror jeg er for langt, vender tilbake opp ryggen og rett i en ny post. Også feil kode. Nå er det nok. To bein i bakken og begge henda på kartet. Har jeg passert kanten med skrenten? Nei, Snur meg og ser den. Får posten bra derifra.

6. Er gjerrig på høyden og trekker rundt venstre ut på det åpne. Fortsetter derfor til venstre for det forbudte området. Ser det er en liten gjeng som ligger langt til høyre. Vender opp til inngangen deres i opp i skogen fra veien. Lett å styre når man ser så langt. Tar meg i å tenkte på noe annet over første kolle og tar en kort stopp for å kontrollere at jeg ikke har mistet fokus lengere. (veldig bra) Får posten bra når det er mange i skogen og ugaflet.

7. Ligger i køen og plukker detaljer langs linjen. Har god kontroll in i posten

8. Har bestemt meg for ut høyre på vei, men ikke vært flink nok på utgangen, hvilket gjør at jeg blir med ned i søkket langs streken og ikke drar ut høyre direkte fra posten. Klyngen som jeg prøver å følge tar også feil søkk fra det store søkket og må klatre unødvendig mye og danse oss ned en steinur før vi kommer til veien. Her går det nok 30-40sekunder ut til veien. Vel ute på veien blir det bra med en enkel inngang og lett post tagning. Litt vel passivt til å være på dagen kanskje.

9. Krysser vei, kraftledning og over toppen. Fortsatt i en relativt stor klynge

10. Har bestemt meg for nok et veivalg rundt høyre og drar som eneste rett ut på veien. De andre kommer ut et stykke forran meg over hogsten. Jager på ryggene bortover veien. Ganske fort etter at vi tar av veien og ut på stien begynner noen løpe opp på kollen. Jeg holder meg på stien til steinene for å vite akkurat hvor jeg er når jeg brekker opp. Kommer på nedsiden av den store skrenten jeg ville ha og følger kanten av den opp søkket til posten. Ikke raskest kanskje, men trygt.

11. Ryggen ned over den gulekollen med jakttårnet og treffer stikrysset perfekt. Hele klynge holder seg lenge på stien, men jeg har god kontroll opp på kollen og styrer fint rundt det grønnstripede området inn i posten, når det er mange som blir usikker. Møter mange av de jeg var rundt på vei ut.

12. Tenkte stien rundt høyre, men treffer dårlig så det blir rett på. Treffer skrenten på den gule kollen og styrer inn i posten derifra.

13. Ut på stien og opp på kollen fra krysset. Sitter fint.

14. Ut på stien å sti hjem. Føler meg bra, men har ikke sjans til å holde følge med noen av gutta.

Tar rett kart å sender Kasper ut i halen av den ganske store klynga.Totalt sett godt fornøyd med min etappe. Jeg redder opp situasjoner før det blir noe tull og velger hele veien trygghet først. Føler også jeg klarer å holde bra trøkk løpsmessigt for å være meg.

Jeg sitter likvel igjen med en liten skuffelse over helgen. Det ene var at jeg syntes det var overaskende lett mot hva jeg husket fra natta 2018, og at jeg burde være mer offensiv i mine valg. Det andre er at jeg står igjen med en følelse at jeg ikke er i nærheten av god nok fysisk. Selv om jeg mener jeg er opp i mot så god som jeg noen gang har vært fysisk og får til et godt teknisk løp kun holder til 67.beste etappe tid.

Kanskje det hadde vært noe annet på natta. Det får jeg aldri vite.Laget levere flere riktig gode etapper og vi ligger godt annet til å sloss om en plassering topp 50, helt til leggen til Sverre takker for seg utpå 10.etappe. Så en god gammal DSQ. Bare å vende blikket mot 2025. Da skal jeg være enda bedre!
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila 2.etappe (04.05.2024) Tiomila 2.etappe (04.05.2024)