Måsen Stafetten (24.03.2024)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Stefett
Etappe: 2.e
Distanse: 7.75 km
Tid: 43:28
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 173
Vårsatfett er fett.
Jeg er spent på kroppen etter en hel dag som eplemos etter fredagsnatta.
Kjenes ok på oppvarmingen, men ikke mer. Har god tro på egne ferdigheter og hva som venter av o-tekniske utfordringer.

Får kartet av Vegard å ruser ut. Ser at en mulighet er å løpe ut der vi løp ut to ganger på fredag og går for det. Blir usikker da jeg opplever at kompasset viser 90grader av forventet rettning når jeg løper bortover stien og uten å dobbeltsjekke dundrer jeg ut i skogen og opp på veien. Nei dett ble feil. Tilbake ned på rett sti og videre som tenkte.
Løper stien langt rundt og er nok litt ivrig opp i skogen etter veien så kommer opp på på første kollen. Styrer meg inn og kommer meg igjennom grønten og opp på den gule kollen.
Får det ikke stil å stemme og sklir for lang til venstre. tar meg inn på at jeg ser myra på baksiden av kollene. Dårlig start på denne etappen.
2 Prøver å være hard på kursen men ikke helt venn med kompasset. Kjenner meg igjen fra dagen før å styrer opp det når jeg begynner å klatre opp på kollen.
3. God kontroll på strekket, men ser ikke posten og blir reddet at en løper som kommer bak som stempler 5m til høyre for der jeg stoppet opp.
4. Rett på til stien og den rundt det grønne. Følger de gule høyde ut i posten. Bra.
5 Ned på slepet og på sørsiden av den gule høyden. Prøver å ligge på kurs og tenker at jeg skal opp på den gule ryggen til kollen, men er alt for kort og på feil rygg. Blir misstenklig når jeg ser myren og høyden flater såpass ut. Stopper opp og kompasset retter til seg. Her kunne det gått mye mer tid. Får stenen bra når poletten falt ned.
6. Over hygget og opp søkket. Bra
7. God utgang ned på slepet via de gule kollene på ryggen. Syntes det var langt fra slepet og bort til stenene så svinger oppom de en kolle for tidlig.
8. Bra. ut på slepet og rettning overkollene. Ser hvor posten skal ligge på langt hold.
9. Bra.
10. Bevist litt venstre for å få stirysningene der jeg vil. Har kontroll på siste kollen, men nøler likevel litt ned i posten.
11. Runder fint, men er nok en gang litt unøyaktig på kurs opp på siste kollen etter myra.
12. Litt unøyaktig utgang og tror jeg er en bekk lenger til venstre. Justerer det inn etter veien, og får posten som jeg vil. Var ikke så mye krutt igjen i beina opp den bakken.
13. Unøyaktig nok en gang på kursen og er ikke bevist på at jeg skal ned 2 kurver. Glir forbi på oversiden og bruker lang tid på å ta meg inn selv om kollen slutter og jeg ser stien.
14, Mål, Kommer meg ditt og får levert kartet til Torkil.

Fryktlig skuffet over egen innsats.
Etter to dager med god flyt i orienteringen og kompassbruken var dette veldig dårlig.
Alt for lite kartlesing og nøyaktig bruk av kompasset. Det går ikke når man prøver å løpe fort i sørmland.

Synd at jeg skal kaste bort en så god mulighet til å vise hva jeg kan.
Faktisk så ille at jeg endelig kjøpte meg et nytt kompass, denne gangen uten bobble
Vis kommentarer (0)
 
Måsen Stafetten (24.03.2024) Måsen Stafetten (24.03.2024)