WOC 2021 Relay (08.07.2021)
Kategori: Konkuranse
Land: Tsjekkia
Disiplin: Relay
Etappe: 3
Distanse: 5.98 km
Tid: 42:19
8. plass med +0:26 sek til top6 er et fantastisk resultat for Tyskland. Faktisk det beste resultatet noensinne. I hvert fall hvis man ser bort fra Tyskland sin 6. plass fra 1972 (Tsjekkia) hvor det bare var hele 7 lag som fullførte og Tyskland var nesten 1 time bak vinneren.
Etter bra løping fra Felix og Ole fikk jeg løpe ut på en 8. plass med Østerrike (Mathias Peter) rett bak i ryggen min. Det regnet noe voldsomt og det var mørkt i skogen som gjorde det vaskelig å lese kartet. Jeg bestemmer meg fort for et rett på veivalg til første post (Østerrike løp rundt høyre). Ut av første posten ser jeg Østerrike rett foran meg, men etter et bra mikroveivalg inn i andre posten tar jeg ledelsen igjen. Med rundt veivalget mitt til fjerde posten får jeg en liten luke på Østerrike, og på vei til 6. post ser jeg ikke til dem lengre. På vei til post 7 dukker Østerrike igjen opp ved siden av meg, men gaflingen til post 8 gjør at vi splitter oss igjen og jeg får en 30 sek luke til Østerrike (og Frankrike som jeg paserte på post 6 uten å legge merke til det). Til post 10 sliter jeg veldig med på skjønne hvor posten skal ligge. Kartet er vått og møkkete, og postbeskrivelsen viser "mellom to skrenter" noe som kunne være hvor som helst i postringen. Jeg løper for langt og taper 50 sek på den lille ekstrasløyfa. Frankrike og Østerrike passerer meg, men til post 11 får jeg ryggen deres igjen. Både Frederic Tranchand (Frankrike) og Mathias Peter (Østerrike) velger å løpe langt rundt til post 14. Jeg ser muligheten til å få en ny luke ved å gå for et mer direkte veivalg. Luken blir på 15 sek som ikke var nok til å holde den til arenapassering. Etter passering sliter jeg med å holde følge med de to lagene opp den bratte kneika til post 16. Fredo får en luke som jeg aldri klarer å tette igjen, mens Mathias klarer jeg å passere ved å gå for rundtveivalget til post 17. Jeg stempler 17.post rett før Østerrike, og klarer så vidt å holde dem bak meg hele veien inn til mål.
Etter målgangen viste det seg at vi til og med var i ferd med å ta inn Ukraina på 6.plass (de kom i mål 5 sek foran Frankrike og 26 sek foran oss). Jeg så dem aldri, og selv om det var stor glede over vår prestasjonen i mål, var det også litt bitter å vite at vi kanskje kunne ha tatt en 6.plass hvis jeg ikke hadde gjort den 50 sek bommen til post 10.
Uansett, en veldig kul opplevelse og et historisk resultat for det tyske laget.
Vis kommentarer (0)
 
WOC 2021 Relay (08.07.2021) WOC 2021 Relay (08.07.2021)