DBK Mannschaft (15.09.2019)
Kategori: Trening
Distanse: 11.19 km
Tid: 89:51
Årets mest taktiske o-løp.
Reglene er slik: 3 løpere danner ett lag og starter sammen i en intervallstart med de andre lagene. Alle tre løperne må innom hovedpostene (A-K) i riktig rekkefølge. De 49 øvrige postene kan deles opp blannt de 3 løperne slik at hver post bare blir tatt av en av løperne. Før post A og etter post K er det ikke lov til å stemple noen av fordelingspostene.
Slik løste vi det i år: Jeg var på lag med Sebastian og Hendrik. Jeg fikk lov til å dele inn postene. Til post A orienterte Sebastian, mens jeg hang på han og gjorde meg tanker om hvordan jeg burde fordele postene. Hadde fordelingen klar fram til post B. Jeg tok bare post 46, mens Basti og Henrik fik tildet en del poster. På denne måten fikk jeg en god luke ved post B som ga meg tid til å dele opp resten av postene. Jeg brukte 8 min til å fordele alle postene. Desverre tok det hele 12 min til Hendrik dukka opp ved post B, og Basti kom bare noen sekunder etterpå. Dermed fikk jeg litt "død tid" først (4 min), også dårlig tid med å gi fordelingen videre til Basti og Hendrik som måtte vente litt på hverandre.
Da alt var fordelt og dobbelsjekket slik at ingen post ble glemt, stakk vi ut. Jeg skjønte fort at jeg tildelte Henrik for mye. Jeg hadde håpet at han ville komme til B en stund før Basti, og dermed få en 4-5 min luke på oss. Sånn ble det ikke. Jeg håpet å møte han underveis for å kunne ta noen av postene hans, men sånn ble det ikke.
Basti kom til post K 2 min før meg, mens vi to måtte vente 6 min til til Henrik kom til post K. Dette var litt for mye. Til slutt holdt det til en 5. plass. Kunne ha løst det bedre, men var ikke krise heller.
Jeg syns Mannschaft er et utrolig morsomt løp. Ingen annen disiplin som stiller så høye taktiske krav, samtidig som man virkelig må jobbe i et lag og klare å jobbe med hverandre. Er noen på laget uenig i en fordeling som ble gjort har laget allerede tapt. Å rette opp fordelingene underveis uten å tape noe særlig tid eller glemme en post er utrolig vanskelig.
Forresten så mangler 2 poster på sørenden av kartet.
Vis kommentarer (0)
 
DBK Mannschaft (15.09.2019) DBK Mannschaft (15.09.2019)