WOC Relay (17.08.2019)
Kategori: Konkuranse
Distanse: 7.15 km
Tid: 40:57
3 Etappe for det tyske laget i WOC stafett.
For en avslutning på en fantastisk uke. Felix og Ole løper ekstremt bra på etappe 1 og 2. Dermed får jeg lov til å løpe ut som nummer 9 på siste etappe. Helt rått å få lov til å løpe ut på en siste etappe i WOC med bare 2 min opp til medalje og 30 sek bak en dipom. Prøver å gjøre mitt beste, selv om beina er ganske tunge etter en tøff uke.
Tar et litt spesiell veivalg til post 1. Syns det gikk ekstremt dårlig å løpe under høyspenten, og bestemmer meg derfor å løpe ut på golfbanen. Denne endte desverre også opp i et ganske dårlig løpbart hogsfelt. Zernis (LAT) passerer meg, og etter en liten postbom inn til 2 får han sammen med russern som gikk ut rett foran meg en luke på meg. Irriterer meg over denne dårlige starten men skjerper meg fram til passeringen.
Det ser ut som jeg taper 45 sek til på veivalget mitt til 6. post. Glibov (UKR) passer meg uten at jeg får det med meg. Plutselig dukker Russeren opp igjen, og jeg begynner å drive med ordenttlig bra stafettløping. Holder meg bak Russeren og kommer hele tid først til postene ved å unngå småbomming. Skjønner at et lag til kom opp i ryggen vår (Hvitrussland). Meget fokusert inn i post 9 og 10. Skogen var mørk som gjorde det vanskelig å lese kartet. Føler jeg har stor kontroll mens jeg skjønner at Russern og Hvitrussern går på en liten bom. Skrur opp farta, og klarer å komme meg vekk fra dem.
På post 11 dukker Zernis (LAT) opp foran meg. Prøver å tette luka, men får det ikke helt til. Endrer taktikken ved å la han løpe, og orientere 100% sikker inn i post 13, 14 og 15, og håpe at han får en liten bom. Bommen kom desverre ikke og dermed kommer jeg 1 min bak Zernis i mål. I spurten ser jeg på storskjermen og skjønner at vi akkurat løper inn til en 10. plass. Helt rått for å være Tyskland.
Vi er alle veldig glade i mål, men jeg sitter litt igjen med en følelse om at jeg burde ha klart å slå Zernis i dag, og løpe inn til en 9. plass. Glibov hadde nok sikkert løpt fra meg uansett. Også Merl (AUT) løp såpass bra at jeg ikke hadde sjans til å ta han inn i dag. Men det at jeg ikke slo Zernis rotet jeg bort på veivalget til 1 og 6, og postbommen ved post 2. På den andre siden er jeg glad at jeg klarte å kvitte meg med Russland og Hvitrussland. Kunne fort ha endt opp med dem i ryggen min hele veien og etter spurtoppgjøret kunne jeg ha kommet inn til en litt kjipere 12. plass....
Vis kommentarer (0)
 
WOC Relay (17.08.2019) WOC Relay (17.08.2019)