WOC Long (14.08.2019)
Kategori: Konkuranse
Distanse: 20.03 km
Tid: 106:10
26. plass på min første individuelle skogsdistanse under VM. Godt fornøyd med det.

Var instilt på en tøff langdistanse in tungt terreng. Planen var å velge veivalgene rundt med en gang de skulle dukke opp, og å kjempe helt til mål.
Fulgte denne planen, og er godt fornøyd med det. En litene 2DRerun analyse av de 9 veivalgstrekkene som finnes viser at jeg valgte 6 ganger det klart beste veivalget, 1 gang et bra veivalg, 2 ganger et middels veivalg, men ingen dårlige veivalg.

Veivalgene mine til post 4, 7, 11, 13 og 16 var nok de klart beste veivalgene, og samtidig de mest avgjørende. Post 20 var litt hipp som hopp (rett på eller venstre), men i og med at jeg slet litt med kramper i terrenget tror jeg at veivalget mitt med mer golfbane og mindre kupering var det beste for meg.
Til post 1 var rundtveivalget bra, men jeg burde ha tatt grusveien som er litt lengre øst for traktorslepet ned til asfaltveien. Taper ca 20 sek på dette.
Til post 12 var planen min rett på, men da jeg kom på stien så grøntfeltet vedlig tett ut, og jeg endte opp med å løpe rundt. På veivalget taper jeg 20 sek, men i og med at jeg setter meg ordentlig fast mellom skrenter, tynningshogst, en stor bekk og et grøntområdet taper jeg nok minst 35 sek her.
Det siste veivalget var til post 24. Jeg valgte riktig, men gjennomførte feil. Skulle egentlig løpe venstre, men for en eller annen grunn fulgte jeg rett og slett feil gresslette. Oppdager det da jeg plutselig ser biler parkerende forran meg isteden for golfbanen som jeg forventet. Taper nok 20 sek på dette her, og dermed plassen min blant de beste 25.
Totalt tidstap på veivalg ville jeg si er ikke mer enn 1 min og dermed noe som jeg absolutt er fornøyd med.

Når det gjelder postbom har jeg også ikke mye jeg kunne ha gjort bedre. En del nøling inn i post 5 (ca 10 sek). Inn i post 8 gjør jeg en liten parallelfeil med kollene, men oppdager det ganske rask (20 sek bom). Største postbom blir til post 11. Løper inn i feil søkk, men følte egentlig at jeg hadde stor kontroll hele veien. Det går 1 min her på denne lille sløyfa. Det siste jeg kunne telle opp er muligens de 15 sek som jeg taper på veivalgsgjennomføring til 12 hvor jeg setter meg fast ved skrenten.
Totalt postbom er altså 1:45 min fordelt på 4 poster.

Med et bomfritt løp og de beste veivalgene hele veien kunne jeg altså ha endt opp 2:45 min lengre framme på resultatlista (rundt Jon sin tid på 22. plass). Må altså si meg godt fornøyd med den tekniske gjennomføringen min.
Fysisk kjentes det også bra. Fram til post 11 gikk det ganske lett. Etter det begynte krampene å komme i leggene og låra. Spesielt terrenget til post 13 opplevde jeg som ekstremt tungt og jeg var preget av kramper gjennom hele strekket. Kom meg likevel ganske greit gjennom siste runden etter passeringen.

Når det gjelder løypa og terreng så ble jeg nok litt overrasket. Var innspilt på mer løping i fint norsk terreng (typ Gillingsrød). Totalt løp jeg 4 km på asfalt, og 4,5 km på grusvei eller golfbaner. Det er ca en femtedel av hele løype på asfalt og nesten halvparten på relativt fast underlag. Jeg syns at jeg valgte riktig med veivalgene mine, og var sjelden i tvil om hva jeg skulle velge, men syns likevel at det kanskje var litt kjedelig å løpe rundt på asfaltveier "hele tid".
En ting som var veldig bra er at det ble individuell orientering hele veien. Jeg tok ikke inn noen som hang på meg i et eneste sekund, og ble heller ikke tatt inn av noen som jeg kunne ha nytte av. Fine saker med 3 min startintervall :-)
Skjul kommentarer (3)
Per S: Meget godt løp. Gratulererer Bojan!
Sindre L: Helt klart et meget bra løp, Bojan. Gøy å få ut potensialet sitt!
Børge : Stor prestasjon, gratulerer!
Skriv ny kommentar
Lagre
 
WOC Long (14.08.2019) WOC Long (14.08.2019)