Jukola (17.06.2018)
Kategori: Konkuranse
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 13.71 km
Tid: 74:34
Jukola andre etappe for andre laget NSK. Etter en veldig bra første etappe fra Anders V. går jeg ut som nummer 11 med bare 26 sek opp til teten.
Hadde en plan om å ta de første postene sikker for å komme inn i terrenget, ettersom jeg sleit litt med de første postene på de to forrige natttreningene her i Jukolaterrenget.
Åpner ganske hardt med 3:15/km gjennomsnittsfart på de første 800m. Retning var bra og jeg hadde full kontroll underveis. Tar inn SNO og Lillomarka som gikk ut i tet etter første etappen. På det siste stikrysset løper de videre rett fram, mens jeg tok inn til venstre alene for å ta gaflingen min.
Finner ikke noe bra siste sikre på stien, men bestemmer meg for å løpe gjennom den lange gropa sørøst for min B-gafling. Desverre tok jeg av stien for tidlig, kommer i en annen lang grop og går på en parallelfeil som ender opp med at jeg roter i over 7 min før jeg finner gaflingen min. Føler meg som verdens dårligste o-løper og hater livet i akkurat dette øyeblikket.
Utrolig kjip følelse å ødelegge igjen (etter Tiomila) tidlig i stafetten og tidlig på etappen for hele laget tenker jeg. Sliter vedlig med å "glemme" denne bommen. Mange negative tanker og dårlig fokus de to postene etterpå. Jeg var klar over at jeg uansett skulle gjøre mitt beste, men det var utrolig vanskelig å få tilbake en god følelse etter en slik åpning. Tenker at i hvert fall 100 løpere må ha passert meg på første post. Prøver å tenke positivt, men det eneste positive jeg kommer opp med er at jeg denne gangen heldigvis ble tatt ut på andre laget, og dermed ikke kunne ødelegge for første laget.
Løper ganske alene til post 2 og 3. I det flate området til post 4 og 5 ser jeg enkelte lykter foran meg, og blir trigget til å ta opp farta en god del, og få fokuset på plass igjen.
Etter det flytet det bare på hele veien. Full kontroll over terrenget helt inn til mål. Tar inn en veldig stor klynge på post 6. Sammen med to andre går jeg for et rundt veivalg til post 9. På dette veivalget kommer jeg meg fra halen til teten av klynga. Med full fart og full kontroll inn til post 10 og 11 klarer jeg å løpe fra klynga. Kommer etterhvert (post 13) sammen med Hans Petter Mathisen, og vi har en fin fight derfra inn til mål. Løper rett inn i alle gaflingene mine, og holder høy fart. Blir likevel slått av HPM i en langspurt på slutten.
Utrolig skuffet i mål, men stemning ble litt bedre da jeg fant ut at jeg til tross for bommen vekslet under 6 min bak teten.
Laget løper utrolig bra etter meg. Vi ender opp på en fin 39. plass med andre laget.
Vis kommentarer (2)
 
Jukola (17.06.2018) Jukola (17.06.2018)